latinica  ћирилица
05/08/2020 |  13:07 ⇒ 13:57 | Autor: RTRS

Dodik: Turkovićeva provodi spoljnu politiku SDA (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković ne provodi spoljnu politiku BiH, već SDA, a to je - ubaciti što više migranata u BiH, što je pogubno ne samo za Srbe i Hrvate, već i za Bošnjake.

Dodik je rekao da postoji veliki problem na relaciji sa Turkovićevom.

- To je osoba koja ne drži ni do čega u BiH već razbija BiH. Radi se o jednoj potpuno neodgovornoj osobi koja ne provodi spoljnu politiku BiH već SDA, a ta politika jeste ubaciti što više migranata ovdje. Ta politika je pogubna ne samo za Srbe već i za Hrvate i Bošnjake - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da Turkovićeva ne prosljeđuje ili zadržava diplomatsku poštu funkcionera iz Republike Srpske i da će se o njenom ponašanju morati razgovarati i u Predsjedništvu BiH.

On tvrdi da Turkovićeva nastavlja zaostavštinu Igora Crnatka, bivšeg ministra, za kojeg tvrdi da nije htio da imenuje srpske kadrove na ključnim mjestima u Ministarstvu, ističući da Turkovićeva spasava kadrove SDS-a imenujući Gordana Milinića za ministra savjetnika u Pekingu.

- Ovo sad što je uradila ovim imenovanjem je neprihvatljivo, jer Milinić nema nikakvu podršku srpskog naroda To je špekulant i sve to govori da Turkovićeva nije odustala da spašava SDS-ove kadrove - istakao je on.

Dodik je rekao da će prvom prilikom u Predsjedništvu otvoriti pitanje Turkovićeve kao ministarke i tražiti od SDA da se na tom planu koriguje, jer ona, kako ističe, ničim ne doprinosi stabilizaciji odnosa u BiH, koji se i zbog njenih poteza, sve više usložnjavaju.