latinica  ћирилица
05/08/2020 |  13:51 ⇒ 14:39 | Autor: ATV

Trivićeva i Stanivuković zaratili zbog nećaka bivšeg ministra finansija?

Nemanja Kondić, aktivista PDP-a i nećak nekadašnjeg ministra finansija Republike Srpske Novaka Kondića, najnoviji je kamen spoticanja između dvije glavne vedete banjalučkog PDP-a – Јelene Trivić i Draška Stanivukovića, tvrde izvori bliski Predsjedništvu Gradskog odbora PDP-a, piše ATV.
Trivić-Stanivuković - Foto: RTRS
Trivić-StanivukovićFoto: RTRS

Kako je potvrđeno iz više izvora, piše ATV, u banjalučkom PDP-u ponovo se rasplamsao sukob između Trivićeve i Stanivukovića, iako se činilo da su se strasti smirile nakon što je potpredsjednica partije odustala od kandidature za gradonačelnika i prepustila je Stanivukoviću.

U zamjenu za odustajanja od kandidature, Trivićeva, navode, zauzvrat je dobila garancije da će ona odrediti prvih pet pozicija na izbornoj listi PDP-a za gradsku Skupštinu, uvjerena da te pozicije garantuju izbor u gradski parlament i, samim tim, kontrolu nad budućim odbornicima.

- Iako je to bio njen ključni uslov, i mada je oko toga postignuta apsolutna saglasnost, kako se približava 17. avgust, posljednji dan za predaju izbornih lista, u frakciji, okupljenoj oko Stanivukovića, "okrenuli su ćurak", insistirajući da, uprkos prvobitnom dogovoru, ipak oni odrede bar jedno ime među prvi pet. Njihov izbor, odnosno Stanivukovića i Igora Crnatka, jeste kontraverzni Ivan Begić, poznat po brojnim performansima i penjanju na spomenik žrtvama banjalučkog zemljotresa, dok Trivićeva, s druge strane, insistira da ta, treća pozicija na listi pripadne Nemanji Kondiću, studentu Ekonomskog fakulteta i, što je mnogo važnije za ovu priču, nećaku bivšeg ministra i dekana Ekonomskog fakulteta Novaka Kondića - tvrde njihovi sagovornici.

Prema tvrdnjama izvora ATV, bliskih Stanivukovićevoj frakciji, Trivićeva uporno insistira na Kondiću, a oni sumnjaju da je razlog u tome što ona vjeruje da će na taj način pridobiti Kondićevu podršku za izbor u zvanje redovnog profesora na Ekonomskom fakultetu.

- Ovaj sukob traje već izvjesno vrijeme, odnosno otkad je počelo predlaganje imena za odborničku listu, a kulminirao je prije nekoliko dana na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, kad je Trivićeva, uvidjevši da članovi Predsjedništva žele da prekrše dogovor i da na treću poziciju postave Begića, napravila scenu i žestoko izvrijeđala predsjednika partije Branislava Borenovića i Igora Crnatka, ali i samog Begića. U napadu bijesa, Trivićeva je čak bacila piće i papire sa stola na Crnatka - navode izvori ATV.

Prema tvrdnjama sagovornika, Stanivuković je, da bi je smirio, ponudio Trivićevoj da, zauzvrat, Kondić dobije ulogu njegovog vozača u predizbornoj kampanji što bi mu on plaćao iz privatnog budžeta.

- Trivićeva je energično odbacila takvu ponudu, smatrajući je uvredom i za nju i za Kondića - kažu njihovi izvori.