latinica  ћирилица
05/08/2020 |  18:22 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

Dragutin Rodić kandidat za gradonačelnika Prijedora, Milenko Đaković nosilac liste (FOTO)

Dragutin Rodić kandidat je Demokratskog narodnog saveza /DNS/ za gradonačelnika Prijedora, a Milenko Đaković nosilac liste kandidata ove stranke za odbornike u Skupštini grada Prijedora.
DNS Prijedor - Foto: RTRS
DNS PrijedorFoto: RTRS

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je da će nakon lokalnih izbora i pobjede kandidata DNS-a za gradonačelnika Prijedora ovaj grad biti još ljepši i razvijeniji.

- Ovo je DNS - nikad složniji, nikad jedinstveniji, nikad odlučniji i nikad jači. Dragutin Rodić je, mogu slobodno reći, budući gradonačelnik Prijedora. DNS ima svoj put, a na tom putu mi se nećemo baviti drugim političkim partijama - bavićemo se potrebama građana Prijedora - rekao je Nešić novinarima nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

Rodić je istakao da je njegova kandidatura za gradonačelnika bila jedinstven stav organa Gradske organizacije DNS Prijedor.

- Vrijeme koje je pred nama će pokazati da put kojim je DNS od 2004. vodio grad treba i nastaviti i da će taj put donijeti dalji napredak i nastavak procesa koji su, po našoj ocjeni, u posljednje dvije godine zaustavljeni - naveo je Rodić.

On je ocijenio da je lista od 35 kandidata za odbornike Skupštine grada Prijedora na čelu sa Milenkom Đakovićem kadrovski vrlo jaka u smislu obrazovanosti, mladosti i iskustva.

DNS Prijedor (Foto: RTRS)

- Ono što je dobro ćemo nastaviti, a korigovati ono što možda nismo uspjeli da u prethodnom periodu realizujemo. Formula uspjeha je ekipni rad i uključivanje svih građana Prijedora u realizaciju projekata. Osnovni zadatak je da stabilizujemo političku situaciju, što je uslov i za ekonomski prosperitet i za socijalnu sigurnost svih građana - istakao je Rodić.

Nosilac liste kandidata DNS-a za odbornike Skupštine grada Prijedora Milenko Đaković rekao je da je Prijedor i do sada prednjačio u mnogim segmentima u Republici Srpskoj i u BiH, ali da je do zastoja došlo u posljednje dvije godine zbog, kako je rekao, političkih komplikacija.

- I Gradska uprava Prijedor i DNS uvijek su se trudili da rade u interesu svih građana. Lista kandidata DNS-a je izuzetno snažna i mi očekujemo podbjedu kandidata za gradonačelnika Dragutina Rodića i najbrojniji klub odbornika u Skupštini grada Prijedora, sa kojim ćemo i dalje organizovati politički, javni i društveni život, nastaviti razvoj infrastrukture - poručio je Đaković.

Đaković je izrazio uvjerenje da će DNS na predstojećim lokalnim izborima prijatno iznenaditi sve poštovaoce, članove i simpatizere i u Prijedoru i u Srpskoj i u Federaciji BiH.