latinica  ћирилица
06/08/2020 |  11:34 ⇒ 16:36 | Autor: SRNA

Radojičić: Poslovna zona Ramići najuspješnija u Srpskoj (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je Poslovna zona Ramići najuspješnija u Republici Srpskoj i da je to pokazala revizija učinka formiranja i rada poslovnih zona u Srpskoj koju je uradila Glavna služba za reviziju.

- Sistematski način rada, pripreme, investiranja, rješavanje formalno-pravnih akata imovinskih odnosa i svega, traje godinama, ali je primjer načina na koji se formira jedna poslovna zona - rekao je Radojičić prilikom posjete Poslovnoj zoni Ramići.

On je naveo da je u ovom momentu 15 privrednih subjekata funkcionišu u Poslovnoj zoni Ramići, te da će vrlo brzo, osim glavne hale, postojeći obim ove poslovne zone biti popunjen.

Radojičić je rekao da je namjera Grada širenje Poslovne zone Ramići, te da su početkom ljeta riješeni imovinski odnosi, uključujući i dvije lokacije uz Prijedorsku cestu, koje su vrlo atraktivne.

On kaže da će biti još prostora za nova ulaganja i da će Ramići zajedno sa Poslovnom zonom Јelšingrad, koja je u procesu formiranja i ponude investitora, to biti dvije najveće zone koje se razvijaju u proteklih nekoliko godina.

Kada je riječ o Poslovnoj zoni Јelšingrad, Radojičić je rekao da je u dijelu prostora koje je u privatnom vlasništvu već krenulo investiranje, dok je na lokacijama koje su u vlasništvu Grada u toku parcelacija i izmjena regulacionog plana, jer na prošlogodišnjoj licitaciji za veliku parcelu, koja je ponuđena u komadu, nije bilo zainteresovanih.

On je rekao da je za drugi dio koji se nalazi iza bivšeg Јelšingrada potrebno uraditi pristupnu saobraćajnicu, što ove godine nije planirano, ali da se nada će to moći da bude urađeno naredne godine.

- Plan je da u roku dvije do tri godine kompletiramo te zone - rekao je Radojičić.

Direktor kompanije Tenzo, Željko Petrović, rekao je da je ova porodična kompanija u protekle dvije godine počela sa izgradnjom objekata u Poslovnoj zoni Ramići kako bi sa tri lokacije obezbjedila rad na jednoj.

On kaže da kompanija Tenzo stabilnost na tržištu dokazuje 33 godina kvalitetnim izvođenjem radova u građevinarstvu, te korištenjem kvalitenih materijala kod izvođenja radova.

Poslovna zona Ramići je oblik organizovanja prostora namijenjen za uspješno i olakšano poslovanje, gdje su svi potrebni resursi stavljeni u funkciju novih investicija, rasta i zapošljavanja.

Prema podacima Gradske uprave, investitori su u zemljište investirali 4,7 miliona KM, u izgradnju objekata 7,8 miliona KM, a u nabavku opreme 1,2 miliona KM.