latinica  ћирилица
06/08/2020 |  19:21 ⇒ 20:05 | Autor: RTRS

Poslovna zona Ramići: Ivesticijama proširiti poslovnu zonu (VIDEO)

Poslovna zona "Ramići" najuspješnija je u Republici Srpskoj i to je pokazala revizija učinka formiranja i rada poslovnih zona u Srpskoj koju je uradila Glavna služba za reviziju, izjavio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Gradonačelnik je istakao da je Banjaluka u uzlaznoj putanji, kada je riječ o novim investicijama i da je planirano proširenje poslovne zone.
Poslovna zona "Ramići" - Foto: SRNA
Poslovna zona "Ramići"Foto: SRNA

Moderno opremljene hale čekaju investitore i privrednike. Јoš je ostalo da se uradi vanjsko uređenje,priključci što se može očekivati do nove godine.Dosta hala je već zauzeto ali ima zainteresovanih iz mašinske i elektro industrije.

-Sistematski način rada, pripreme, investiranja, rješavanje formalno-pravnih akata imovinskih odnosa i svega, traje godinama, ali je primjer načina na koji se formira jedna poslovna zona. U ovom momentu 15 privrednih subjekata funkcionišu u Poslovnoj zoni "Ramići", i vrlo brzo, osim glavne hale, postojeći obim ove poslovne zone biti popunjen - istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Željko Petrović, već 33 godine posluje u Banjaluci na tri lokacije. Očekuje da će investicijom u novi objekat i njegov posao napredovati.

-Porodična kompanija je u protekle dvije godine počela sa izgradnjom objekata u Poslovnoj zoni "Ramići" kako bi sa tri lokacije obezbjedila rad na jednoj - poručio je Željko Petrović, vlasnik firme "Tenzo".

Grad Banjaluka budućim privrednicima pripremio je olakšice. Od riješenih imovinskih odnosa do povoljnije cijene zakupa , samo su neke od pogodnosti koje čekaju buduće investitore.