latinica  ћирилица
06/08/2020 |  19:58 | Autor: SRNA

Lukašenko smatra Putina starijim bratom

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da predsjednika Rusije Vladimira Putina smatra starijim bratom i da od ruskog lidera nikada nije osjetio bilo kakav pritisak.
Putin i Lukašenko (Foto: Sputnik/Ekaterina Štukina) -
Putin i Lukašenko (Foto: Sputnik/Ekaterina Štukina)

On je u televizijskom intervjuu sa ukrajinskim novinarom Dmitrijem Gordonom rekao da Putina zaista smatra starijim bratom, ali ne u smislu hijerarhije, već u starosnom i političkom smislu.

- On mi je zaista kao stariji brat, u smislu godina i političke težine. Uloga starijeg brata je da pomogne, podrži i savjetuje, ne da vas sapliće, nego da pruži podršku - istakao je Lukašenko.

Lukašenko je priznao da postoje određene tenzije u njegovom odnosu sa Putinom, ali samo zato što su obojica "osobe snažnog karaktera".

Govoreći o navodnom pritisku ruskog predsjednika, Lukašenko je naglasio da Putin nikada nije vršio pritisak na njega, jer zna da bi to bilo "potpuno beskorisno", prenio je TASS.

- Uvijek pristajem na kompromis, ali ako se to tiče države ili vidim da to nije pošteno, onda to za mene nije prihvatljivo - dodao je Lukašenko.