latinica  ћирилица
07/08/2020 |  11:05 ⇒ 16:03 | Autor: RTRS

U Srpskoj 84 slučaja virusa korona (FOTO/VIDEO)

U posljednja 24 časa u Republici Srpskoj registrovana su 84 sluča virusa korona.
Virus korona -
Virus korona

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 292 laboratorijskih uzoraka.

Registrovana su četiri smrtna slučaja. Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Sokoca i Modriče i dva muškarca srednje životne dobi iz Broda i Zvornika.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Pala, 15 iz Banjaluke, osam iz Bijeljine, devet iz Trebinja, šest iz Ribnika, četiri iz Kozarske Dubice, po tri iz Bratunca, Gradiške, Prijedora i Sokoca, po dvije iz Ljubinja, Foče i Srebrenice i po jedna iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada, Ugljevika, Čelinca, Šekovića i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.429 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 191 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3.009 osoba, testirano je ukupno 53.526 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 257, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 69, a u opštim bolnicama 188.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.755 osoba, a nadzor je završen kod 45.771 osoba.

Epidemilog u Institutu za javno zdravstvo Srpske Јela Aćimović apelovala je da se poštuju sve mjere zdravstvenih institucija s ciljem prevencije širenja virusa.

Povezane vijesti:

Šeranić: Zabrinjavajuća epidemiološka situacija

Preporuke Instituta biće revidirane