latinica  ћирилица
07/08/2020 |  12:55 ⇒ 19:19 | Autor: SRNA

Pale: Obilježene 22 godine od ubistva Srđana Kneževića (FOTO)

Na Palama su danas obilježene 22 godine od ubistva legendarnog komandanta elitne jedinice Vojske Republike Srpske "Beli vukovi" Srđana Kneževića koje još nije rasvijetljeno.
Pale - pomen - Foto: SRNA
Pale - pomenFoto: SRNA

Sinovi Srđana Kneževića, Nemanja i Kosta, rekli su novinarima da ni poslije 22 godine nemaju nikakve informacije o ubistvu njihovog oca i da uzalud svake godine stoje na istom mjestu, jer je "sve zataškano, a institucije ništa ne rade".

Oni su poručili da članovi porodice, saborci i prijatelji neće dozvoliti da ubistvo bude zataškano i da njihov otac bude zaboravljen.

Predsjednik Udruženja "Beli vukovi" sa Pala Јanko Šešlija kaže da se rješavanje ubistva Kneževića ni nakon 22 godine od tog zločina "ne pomjera sa mrtve tačke", te da ne zna gdje je glavna kočnica.

- Postavlja se uvijek pitanje ko je ubio, a ko naredio i organizovao ubistvo Kneževića. Postupak treba ponovo da se vrati na Tužilaštvo BiH i pravosuđe - rekao je Šešlija.

Pale: Skulptura Srđana Kneževića (Foto: SRNA)

On je naveo da borci, ne samo "Beli vukovi" teško žive, te da su proteklih šest mjeseci preminula tri borca od raznih bolesti, među njima i Novica Kapuran, prepostavljaju od virusa korona, ali da nisu imali sredstava da mu pomognu.

Polaganju vijenaca i cvijeća, osim članova porodice i prijatelja, prisustvovali su savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, predstavnici MUP-a Republike Srpske, Boračke organizacije, predstavnici grada Istočno Sarajevo, načelnici opštine Pale i Istočno Novo Sarajevo Boško Јugović i Ljubiša Ćosić, te građani.

Članovi i prijatelji porodice položili su vijence i cvijeće na grob Srđanu Kneževiću u njegovom rodnom selu Tvrdimići.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao sa porodicom. U vrijeme ubistva bio je zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Specijalna jedinica "Beli vukovi", čiji je Knežević bio komandant, formirana je 1993. godine.