latinica  ћирилица
08/08/2020 |  08:41 ⇒ 11:50 | Autor: RTS

Dimitrov prvi put o borbi sa virusom korona, kojom se zarazio na Adrija turu

Bugarski teniser Grigor Dimitrov prvi put je javno pričao o svojoj borbi sa virusom, korona kojim se zarazio na Adrija turu, seriji turnira koje je organizovao Novak Đoković.
Dimitrov doputovao u Beograd (foto:Srđan Stevanović) - Foto: B92
Dimitrov doputovao u Beograd (foto:Srđan Stevanović)Foto: B92

Dimitrov je posleij nastupa u Beogradu učestvovao i na turniru Adrija tura u Zadru, sa kojeg se povukao zbog bolesti.

Vratio se u Monte Karlo gdje je testiran, poslije čega je obavijestio javnost da boluje od kovida 19.

To je pokrenulo lančanu reakciju, pa je prvo čitava turneja otkazana, a testovima povrđeno da su zaraženi i Novak Đoković i njegova supruga Јelena, Goran Ivanišević, Borna Ćorić, Viktor Troicki...

Optužen je čak i da je krio simptome tokom turnira i da je mnoge ljude, kako učesnike, tako i navijače, izložio riziku.

- Zamislite ljude u situaciji u kojoj su imali kontakt sa mnom. Dijete ili porodica koja ne može da priušti ništa sebi. Šta da radite? Ne mogu da imam tu vrstu odgovornosti, da mi visi nad glavom do kraja života - iskreno je počeo Dimitrov.

Trenutno 19. igrač na ATP rang-listi otkrio je i zašto je na društvenim mrežama, neposredno prije finala turnira u Zadru, objelodanio da je zaražen.

- Morao sam da obavijestim ljude kako bi odmah mogli da preduzme sve preventivne mjere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao nešto ovako, vejrovatno bih određenoj osobi sam pomogao. Da, mi smo profesionalni sportisti koji se takmiče na najvišem nivou, ali smo kao i svi ostali - rekao je Dimitrov.

Momak iz Haskova je nekoliko puta objašnjavao kako se borio sa virusom, da je izgubio čulo mirisa i ukusa, ali je sada prvi put pričao o odgovornosti koju ima kao neko na koga se mladi ugledaju.

- Imao sam samo nekoliko loših dana, bio sam istrošen. Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces - podsjetio se lečenja i nastavio: Ako bih mogao da dam dobar opis šta je u pitanju, otvoren sam za to. Nemam šta da krijem, oduvijek sam bio otvorena i iskrena osoba. Ono što vidite jeste ono što dobijete od mene. Јedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvek možete da se oslonite.

Za kraj, potvrdio je da se dosta toga promijenilo u njegovom životu otkad je pobeijdio kovid 19.

- U stvari, zahvalan sam na tom vremenu tokom kojeg sam bio sam. Nije bilo lako, niko ne voli da tri nedjelje bude sam, zar ne? Oduvijek sam bio zahvalna osoba, ali u posljednje vrijeme sam još zahvalniji što imam šansu da izađem napolje i uživam u jednostavnosti - zaključio je Dimitrov.