latinica  ћирилица
08/08/2020 |  09:08 | Autor: SRNA

Oprezno zbog mokrih kolovoza i odrona

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po vlažnim i mokrim kolovozima, magle ima u kotlinama i pored Bosne i Lašve, a povećana je i opasnost od odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Odroni (arhiv) - Foto: RTRS
Odroni (arhiv)Foto: RTRS

Na relaciji puta Tunjice-Banjaluka-Han Kola-Mrkonjić Grad Gornja Pecka kreće se vanredni prevoz, pa se vozačima savjetuje opreznija vožnja i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode sanacioni radovi.

Aktuelni su radovi na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na putevima na području Banjaluke, Prijedora, Kotor Varoša, Vlasenice, Broda, Brčkog gdje se gradi kružni tok "Ilićka", na magistralnom putu od Modriče prema Doboju, kod Šamca u Tišini, te na putnim pravcima Ljubinje-Trebinje, Crna Rijeka-Bjelajce, Tedin Han-Križ /entitetska granica/, Drinjača-Milići-Vlasenica, Ukrina-Klupe u Šnjegotini, na području Starog Ugljevika, na dionici Ugljevik-Glavičice, te u Priboju, kao i na magistralnom putu Krupac-Bogatići, u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom vozila prolaze na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka. U toku su i radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde.

U FBiH je saobraćaj zbog radova obustavljen u tunelima Vinac /Јajce-Donji Vakuf/ i Јasen /Prozor-Јablanica/, a vozila saobraćaju obilaznicama oko tunela.

Saobraćaj je obustavljen i zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Јošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu. Vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod /preko Tinje, u mjestu Drenik/ i Olovo-Semizovac /dva mosta preko Ljubine/, kao i na petlji Blatuša kod Zenice.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.