latinica  ћирилица
08/08/2020 |  10:19 ⇒ 13:54 | Autor: SRNA

Vulin: Šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba?

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin smatra da član SDSS-a Boris Milošević nije "dovučen u Knin" na hrvatsku proslavu "Oluje" da bi Srbima bilo bolje, već da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Povodom izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da je netačna tvrdnja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je "Oluja" bila najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, Vulin je upitao šta Hrvatska tačno slavi u Kninu očišćenom od Srba, ako "Oluja" nije bila etničko čišćenje.

Vulin je i povodom ocjene Radmana kako se Vučić miješa u unutrašnja politička pitanja Hrvatske, ukazao da "nije dovoljno naći Srbina koji učestvuje u proslavi protjerivanja" vlastitog naroda da bi "Oluja" postala legitimna, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Nije dovoljno spustiti cvet na jedno od mesta ubijanja Srba, a reći da je proterivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u `Oluji` čin milosrđa. Nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina - zaključio je Vulin.