latinica  ћирилица
09/08/2020 |  08:54 | Autor: SRNA

Oblačno uz sunčane periode

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje nestabilno vrijeme, a uz porast dnevne oblačnosti moguće su kiša i lokalni pljuskovi.
Sunčano -
Sunčano

Promjenjivo oblačno vrijeme zadržaće se tokom dana, a uveče se očekuje razvedravanje. Više sunčanih perioda biće na jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 25 do 31, na planinama od 20, na jugu i sjeveru oko 34 stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova.

Prema prognozi Fedaralnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je na jugoistoku Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 11, Kotor Varoš 15, Rogatica, Sokolac, Čemerno i Gornji Vakuf 16, Kalinovik, Ribnik, Rudo, Foča, Han Pijesak, Šipovo i Bugojno 17, Ivan Sarajevo, Čelinac, Kneževo, Višegrad, Mrkonjić Grad i Ivan Sedlo 18, Sarajevo, Tuzla, Bihać, Manjača, Bratunac, Gacko, Mrakovica, Novi Grad i Srebrenica 19.

U Gradišci, Doboju, Sanskom Mostu, Laktašima i Prijedoru jutros je bilo 20 stepeni, u Banjaluc, na Borju, u Livnu, Ugljeviku, Zvorniku i Srpcu 21, u Šamcu i Bileći 22, u Prnjavoru i Bijeljini 23, u Širokom Brijegu 24, a Mostaru i Trebinju 25 stepeni Celzijusovih.