latinica  ћирилица
09/08/2020 |  13:14 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Milić: Јovica Savić ostavio neizbrisiv trag u distriku

U Brčkom je danas održana komemoracija povodom smrti bivšeg komandanta Drugog pješadijskog bataljona Prve posavske brigade Јovice Savića, za kojeg je gradonačelnik Siniša Milić rekao da je ostavio neizbrisiv trag na prostoru distrikta.
Brčko - komemoracija - Foto: SRNA
Brčko - komemoracijaFoto: SRNA

Milić je rekao novinarima da je Savić, kao poslanik u prelaznoj Skupštini distrikta, dao značajan doprinos u razvoju ove lokalne zajednice, kako administrativne cjeline, a kasnije i u oblasti sporta.

On je podsjetio da je Savić iz najtragičnijeg perioda u novijoj istoriji ovih prostora, građanskog rata, izašao neukaljana obraza o čemu svjedoče njegova brojna prijateljstva sa pripadnicima svih naroda u Brčkom i šire.

Dugogodišnji sportski radnik Slobodan Tešić rekao je da je Savić, kao komesar za bezbjednost BiH i kao član, imao značajnu ulogu u radu fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH.

Koordinator u Opštinskom fudbalskom savezu Brčko distrikta Svetislav Lazić rekao je da je Savić dao veliki doprinos u stvaranju novih fudbalskih klubova, te da su mnogi klubovi opstali zahvaljujući njemu.

Јovica Savića preminuo je u 68. godini nakon kraće bolesti. Savić će biti sahranjen danas u 14.30 časova na groblju Šumari u Brčkom.