latinica  ћирилица
10/08/2020 |  19:52 ⇒ 20:22 | Autor: RTRS

Filmovi "Šavovi", "Јaje" i "Polar" na programu festivala u Trebinju (VIDEO)

Projekcijama filmova "Šavovi", "Јaje" i "Polar" nastavljen je program osmog Festivala evropskog i mediteranskog filma, koji se održava u Trebinju. Kvalitetan program, poznati glumci i reditelji obilježiće i ovogodišnju smotru. Ljepote krajnjeg juga Srpske osvojili su filmadžije, pa bi grad na Trebinjšici ponovo mogao postati set za neko novo ostvarenje.
Trebinje festival - Foto: RTRS
Trebinje festivalFoto: RTRS

Trebinje miriše i izgleda kao Mediteran, i nema boljeg mjesta za smotru evromediteranskog filma od krajnjeg juga Srpske, saglasne su filamdžije, a među njima i Ana Sofrenović, laureat priznanja „Zlatni platan“ za 2020.

U posebno izazovnoj godini za umjetnost, naročito film, organizatori su se potrudili da kvalitetnim ostavrenjima, velikim brojem premijera, i zvučnih imena iz svijeta kritike i režije, osmi Fest učine što boljim.

- Danas imamo premijeru srpskog filma "Šavovi", pa potom debi Andreja Dojkića iz Hrvatske sa filmom "Јaje". Kavlitet je nešto o čemu s o vodili računa, dosta je repemijera jer je pandemija od marta sve poremetila - izjavio je Peđa Milojević, umjetnički direrktor Festivala.

Premijerno će se trebinjskoj publici predstaviti i britanski reditelj Dominik DŽekson, sa filmom "Polar".

Festival traje do 12. avgusta, za kada je zakazana projekcija filma „Koja je ovo država“, koprodukcijskog ostavrenja, koje potpisuje reditelj Vinko Brešan.