latinica  ћирилица
11/08/2020 |  19:27 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Petrovac: Obračun zbog projekta spalionice medicinskog otpada (VIDEO)

U Bosanskom Petrovcu politički obračun. SNSD-ov odbornik Dušan Došen tvrdi da ga je na pauzi jučerašnjeg skupštinskog zasjedanja fizički napao načelnik Dejan Prošić. Razlog je kažu, projekat spalionice medicinskog i životinjskog otpada, koji neće biti realizovan. Dok Prošić tvrdi da fizičkog napada nije bilo, Došen, koji je sve prijavio policiji, kaže, sve su snimile nadzorne kamere.
Petrovac - Foto: RTRS
PetrovacFoto: RTRS

Početkom godine Opštinsko vijeće dalo je saglasnost na Pismo namjere sa preduzećem iz Lukavca o izgradnji spalionice medicinskog i životinjskog otpada u blizini Petrovca.

Na jučerašnjem zasjedanju Skupštine odbornici su zaustavili dalji razvoj ovog projekta jer, kako kažu, neće dozvoliti narušavanje zdravlja stanovništva. Ova tačka dnevnog reda, bila je razlog sukoba, kaže SNSD-ov Dušan Došen.

- Јa sam stajao ispred opštine sa trojicom kolega, i razgovarali smo o tome koje su posljedice tog projekta ako ga prihvatimo. U jednom momentu naišao je načelnik i u nekakvom brzom hodu, gotovo u trku pored mene je prošao i udario me desnom rukom u predjelu lijevog uha - navodi Došen.

Dok Došen tvrdi da se, zbog udarca, borio da ostane na nogama, Dejan Prošić kaže da fizičkog napada nije bilo.

- Odbornik je sačekivao građane, širio dezinformacije o meni, ja sam mu prišao i verbalno ga upozorio i uperio prst prema njemu - pojašnjava Prošić.

Ljekari su Došenu ustanovili lake tjelesne povrede, koji je nakon toga slučaj prijavio policiji.

- Policija je uručila prekršajni nalog četrdesetdevetogodišnjaku za prekršaj po zakonu o javnom redu i miru USK, a to je fizički napad na drugo lice - rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ova priča epilog dobija na sudu, kaže Došen, koji tvrdi da će kao odbornik dati sve od sebe kako bi se u opštini Bosanski Petrovac razvijao turizam, a ne deponije koje mogu ugroziti zdravlje ljudi.