latinica  ћирилица
12/08/2020 |  21:44 ⇒ 22:08 | Autor: SRNA

Prijedor obilježio Međunarodni dan mladih

Nastupom didžejeva, bendova i predstavljanjem rada nevladinih organizacija, u Prijedoru je večeras u organizaciji Omladinskog savjeta na malom gradskom trgu obilježen 12. avgust - Međunarodni dan mladih.
Prijedor: Međunarodni dan mladih - Foto: RTRS
Prijedor: Međunarodni dan mladihFoto: RTRS

Mladi su imali priliku da postanu članovi omladinskih organizacija i da se na postavljenim štandovima informišu o radu Omladinskog savjeta Prijedor.

Član Omladinskog savjeta Prijedor Mirjana Komosar izjavila je da im je želja bila da mladima pokažu da život nisu samo kafane, pića i društvo, da ih upoznaju o brojnim projektima i društvenom aktivizmu.

Katarina Bursać, član ovog savjeta, kaže da je nezaposlenost najveći problem mladih i da se kroz ovu manifestaciju želi pokazati da se mladi mogu baviti kreativnim radom i to na neki način unovčiti.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštiti i nevladine organizacije Stevica Dronjak rekao je da uprkos teškoj situaciji podrška mladima u realizaciji njihovih projekata od gradske uprave ne izostaje.

- Grad finansijski stoji iza njihovih aktivnosti. Mladi nisu na margini, čak su u središtu samog rada Gradske uprave. Mi ćemo nastaviti da podržavamo sve njihove aktivnosti, vizije i ideje - istakao je Dronjak.

Omladinski savjet pokrenuo je akciju pod nazivom "Aktiviraj se, pokreni se", u okviru koje je organizovano takmičenje o temi "Urbani/ruralni život mladih", i to u kategorijama fotografija, slika i pisanje poezije, te se večeras najkreativnijima dodijeljenje nagrade i priznanja.