latinica  ћирилица
13/08/2020 |  18:49 ⇒ 14/08/2020 | 08:57 | Autor: RTRS

Dodik: Ribniku puna podršku institucija Srpske (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je Ribnik gdje se upoznao o aktuelnim infrastrukturnim projektima ali i razvojnim potencijalima ove opštine. Dodik je poručio da je Ribnik perspektivna opština, koja će imati punu podršku institucija Srpske.
Dodik u Ribniku - Foto: SRNA
Dodik u RibnikuFoto: SRNA

Neki od najvažnijih infrastukturnih projekata koji su u posljednje vrijeme realizovani u Ribniku, su izgradnja predškolske ustanove "Srbija" i izgradnja Vatrogasnog doma. Asfaltirani su mnogi putni pravci, urađeni su video nadzor i vodovod, istakao je načelnik opštine Nebojša Karać. Dodao je da je jedan od najvažnijih razvojnih potencijala Ribnika turizam.

- Prošle godine smo osnovali Turističku organizaciju i zaista u narednom periodu želimo da turizmu posvetimo mnogo značaja i svakako poljoprivredi, proizvodnji zdrave hrane, a ne smijemo zaboraviti i šumarstvo i drvopreradu jer je to jedna od osnovnih grana privrede i da smo bogati šumskim potencijalima - rekao je Karać.

Republika Srpska u kontinuitetu je ulagala u Ribnik, rješavajući mnoge komunalne probleme, ali i probleme obrazovanja, gradeći škole i predškolske ustanove, poručio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

- Mi smo danas ovdje dogovorili da odobrimo neka sredstva za opremanje vrtića, za završnu izgradnju Vatrogasnog doma i da završimo kompletan projekat vodosnabdijevanja na prostoru Manjače, od dva kilometra vodovod će se izgraditi - rekao je Dodik.

Svim urađenim zadovoljni su i stanovnici Ribnika.

Dodik je za naredni period najavio još važnih investicija u ovu opštinu, radi poboljšanja uslova života stanovništva Ribnika.