latinica  ћирилица
13/08/2020 |  19:19 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Raspušteni Gradski odbor u Doboju ne prihvata Šarovićevu odluku (VIDEO)

SDS očekuje dobar rezultat na predstojećim izborima, izjavio je predsjednik stranke Mirko Šarović, predstavljajući kandidate ove stranke na predstojećim izborima.
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

 Priznaje međutim da imaju određenih problema, posebno u Doboju gdje, juče raspušteni gradski odbor, ne prihvata Šarovićevu odluku i optužuje rukovodstvo stranke da su ih izigrali.

Odluka o raspuštanju Gradskog odbora SDS-a u Doboju donesena je mimo statuta stranke i produkt je ranijih pritisaka vrha partije na članove ovog odbora, tvrdi smijenjen predsjednik dobojskog SDS-a Sreten Telebak. Dodaje da odbor ne prihvata Šarovićevu odluku i traži objašnjenje

- Јa sam postao žrtva Srpske demokratske stranke. Nekad sam mislio da sam žrtva SNSD-a ali kad sam sve sabrao, bio sam žestoka žrtva ovakvih struktura SDS-a - smatra Telebak.

Telebak kaže da su pristisci na rad ovog odbora kulminirali tokom sastavljanja liste kandidata za lokalni parlament i gradonačelnika gdje mu je, mimo volje Gradskog odbora SDS-a, iz vrha stranke sugerisano da na ta mjesta imenuje pojedince po nepotizmu. Predsjednik SDS-a je, po raspuštanju odbora, za vršioca dužnosti imenovao Duška Ristića koji bi, kako kaže, trebao da stabilizuje stranku u ovom gradu.

- Mi se zahvaljujemo dosadašnjem rukovodstvu i članovima gradske organizacije. Јa sam  lično kao predsjednik procijenio sam da je neophodno da učinimo taj korak vjerujući da će to doprinijeti boljem radu u gradskoj organizaciji Doboj - rekao je Mirko Šarović predsjednik SDS-a.

Telebak kaže da je iznenađen Šarovićevom odlukom, ističući da mu je predsjednik SDS-a zamjerio da, kako kaže, "nije dovoljno urnisao po Obrenu Petroviću", bivšem načelniku opštine koji je napustio SDS.

- Ne slažem se ni s onim što je Obren radio, ali podržavao ga je SDS. Radio sam i ja i još ću samo jednom podvući da u svemu tome smo bili bez bilo kakve pomoći. Šokantno je da nismo ostvarili nikakvu pomoć od vrha stranke - istakao je Telebak.

Navodi da neke stvari u vrhu SDS-a ne štimaju i da je volja članstva SDS-a svaki put izigrana zbog nerada i manipulacija. Kaže da unutar SDS-a vladaju loši odnosi, da ova partija nema intelektualaca, da su uspostavljeni loši odnosi sa Vladom Srbije i njenom opozicijom, da nemaju uporišta sa Srpskom pravoslavnom crkvom i akademskom zajednicom.