latinica  ћирилица
14/08/2020 |  10:36 | Autor: RTRS

Banjaluka: Poziv za dostavljanje prijedloga investicionih projekata

Gradska uprava Banjaluka poziva zainteresovane građane, privrednike, organizacije civilnog društva i institucije da dostave prijedloge investicionih projekata koji bi bili razmatrani prilikom izrade plana kapitalnih investicija u periodu od 2021. do 2023. godine.
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

Iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje naveli su da je grad pristupio procesu izrade plana, kao osnovnog dokumenta za planiranje kapitalnih izdataka u gradskom budžetu, a koji ujedno predstavlja i osnov za njihovo kandidovanje prema drugim dostupnim izvorima finansiranja.

- Kapitalne investicije, prema ovom planu, jesu investicije vrijednosti od 100.000 KM i više. Ovim planom, usaglašenim sa strateškim dokumentima grada, određuju se glavne smjernice investicionog razvoja grada u periodu od 2021. do 2023. godine - ističu iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Iz ovog odjeljenja dodaju da je cilj izrade planauspostavljanje ravnoteže između tekućeg održavanja i postojeće poslovne i komunalne infrastrukture, te novih investicija na području grada.

Rok za dostavljanje obrazaca za investicione projekte je 20. novembar.

Popunjeni obrasci mogu se dostaviti putem elektronske pošte na adresu razvoj@banjaluka.rs.ba ili predati u Gradskoj upravi Banjaluka.