latinica  ћирилица
14/08/2020 |  16:20 ⇒ 19:04 | Autor: SRNA

Višković: Očekuje se odličan rezultat na predstojećim lokalnim izborima

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da, na osnovu dosadašnjeg rada i ulaganja, očekuje odličan rezultat ove stranke na izborima 15. novembra na području cijele Republike Srpske.
Višković u Istočnom Sarajevu - sastanak - Foto: RTRS
Višković u Istočnom Sarajevu - sastanakFoto: RTRS

- SNSD sa svojim koalicionim partnerima, na osnovu onoga što smo uradili i ulagali u ovaj dio Republike Srpske, ali i od Trebinja do Novog Grada, očekuje jedan od najboljih rezultata na lokalnim izborima - rekao je novinarima Višković.

Višković je pojasnio da su tokom današnjeg sastanka sa načelnicima opština Pale Boškom Јugovićem, Trnova Dragomirom Gagovićem, Rogatice Miloradom Јagodićem, Istočnog Novog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnikom opštine Han Pijesak Vladom Ostojićem razmotreni projekti koji se realizuju na području Sarajevsko-romanijske regije i području grada Istočno Sarajevo.

On je podsjetio da se na predstojećim lokalnim izborima gradonačlenik Istočnog Sarajeva po prvi put bira direktno, za razliku od ranijeg izbora kroz Skupštinu grada.

- SNSD ima jasno opredjeljenje na ovom području da imamo svog gradonačelnika i načelnike u ostalim lokalnim zajednicama gdje do sada nismo - naveo je Višković.

On je naveo da je kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija, koji je direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Višković je rekao da su na sastanku razgovarali o problemima koji postoje u lokalnim zajednicama, te o konkretnim problemima u oblasti zdravstvenog sektora na ovom području.

Prema Viškovićevim riječima, svi projekti koji su u toku u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj neće biti obustavljeni zbog epidemije.

Kao primjer, on je naveo da su završeni javni pozivi i izabrani izvođači radova za rehabilitaciju putnog pravca Pale-Јahorina, te izgradnju novog dijela puta na ovoj olimijskoj planini čime će se smanjiti saobraćajne gužve.

- Razgovarali smo o proceduri koju su pokrenule opštine Trnovo i Pale u vezi razgraničenja na području Јahorine. Danas je dogovoreno da Republička geodetska uprava i Pravobranilaštvo Republike Srpske to pitanje riješi na zadovoljstvo obje lokalne zajednice - rekao je Višković.

Sastanku je prisustvovala i poslanik u Narodnoj skupštini Nataša Kulašinac.