latinica  ћирилица
14/08/2020 |  17:06 ⇒ 17:42 | Autor: SRNA

Јahorina: Ozvaničen početak radova na dionici puta Bistrica-Podgrab

Na Јahorini je danas ozvaničen početak radova na rehabilitaciji regionalnog puta na dionici Bistrica-Podgrab, dužine 2.250 metara, a ukupna vrijednost radova je 919.000 KM.
Nenad Nešić, Radenko Crnogorac i Marko Gajović - Foto: SRNA
Nenad Nešić, Radenko Crnogorac i Marko GajovićFoto: SRNA

Početak radova ozvaničili su vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Nenad Nešić, direktor preduzeća Prijedorputevi Radenko Crnogorac i zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović.

Nešić je rekao novinarima da je rok za završetak radova 90 radnih dana, da će stari asfalt biti potpuno skinut i postavljen novi, te da Olimpijski centar "Јahorina" zaslužuje modernu i kvalitetnu saobraćajnicu, koja će privući veći broj turista.

- Rehabilitacija puta R-446a je od prve sepertine ili "osmica" do hotela "Nebojša" dužine 2.250 metara - naveo je on.

On je dodao da će radove izvoditi preduzeće "Prijedorputevi", te da se čini sve da svaka uložena konvertibilna marka ostane u Republici Srpskoj.

Nešić je najavio da je ovo danas samo početak radova koje će preduzeće Putevi Republike Srpske ove godine preduzeti, te da će vrlo brzo biti na novoj dionici.

Crnogorac je obećao da će, ako ih vrijeme posluži, radove završiti u narednih 30 dana.

- Rehabilitacija obuhvata sanaciju kolovoznog zastora, proširivanja neće biti, sanaciju odvodnih kanala, šahtova, promjenu ivičnjaka, zamjenu odbojnih ograda, kao i vertikalne signalizacije - objasnio je Crnogorac.

Gajović je rekao da su danas prisustvovali izvođenju radova na putnoj komunikaciji Bistrica-Podgrab do hotela "Nebojša" i da će to mnogo značiti za opštinu Pale i Olimpijski centar "Јahorina".

- To će mnogo značiti zbog turista koji dolaze na planinu, a opština Pale podržava i podržavaće u tehničkom smislu - naveo je Gajović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je preduzeću Putevi Republike Srpske što je ušlo u rehabilitaciju regionalnog puta, te ocijenio da je sve više investicija koje se realizuju na području Sarajevsko-romanijske regije.

- Za razvoj turizma je bitno da imamo putnu infrastukturu, koja je sada bolja nego što je bila ranije. Čuli smo brojne primjedbe, kako domaćeg stanovništva, tako i turista, kada je riječ o putnoj infrastrukturi od Pala prema Јahorini, a sada imamo obećanje da je ovo danas samo početak - izjavio je Vuković i rekao da se nada da će biti još više ovakvih projekata.