latinica  ћирилица
14/08/2020 |  19:02 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Vlada širom Srpske ulaže u infrastrukturu na dobrobit svih građana (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Trnovu novu fiskulturnu salu Osnovne škole "Sveti Sava" u čiju izgradnju su Vlade Srbije i Srpske uložile 540.000 KM.
Višković uručio ključeve sedmočlanoj porodici Stanković - Foto: RTRS
Višković uručio ključeve sedmočlanoj porodici StankovićFoto: RTRS

Tokom posjete toj istočnosarajevskoj opštini, Višković je uručio ključeve kuće sedmočlanoj porodici Aleksandra Stankovića iz Trnova, koji je Vlada kupila za 25.000 KM. Zaključujući posjetu toj opštini, Višković je rekao da se širom Srpske grade objekti na dobrobit svih njenih građana.

Fiskulturna sala OŠ "Sveti Sava "u Trnovu 2012.godine uništio je veliki snijeg. Osam godina kasnije nikla je potpuno nova, multifunkcionalna dvorana koju će koristiti đaci, sportski klubovi i građani.

- Mi u školi smo jako sretni što smo dobili ovu salu, jer sami znate da djeca nisu imala priliku da se afirmišu, nastavu smo izvodili u hodnicima - rekla je Ranka Mandić direktorica OŠ "Sveti Sava".

Fiskulturna sala biće u potpunosti opremljena do početka školske godine sa koševima i ostalim sportskim rekvizitima za šta je potrebno dodatnih 10.000 KM, koje je obećao premijer Srpske.

- Tako da će ova sala biti spremna za početak nove školske godine kako to zahtjevaju propisi. Ovo je rađeno sredstvima Srbije i Vlade Republike Srpske i ovo je objekat koji je nedostajao školi - dodao je Višković.

Posjeti premijera Srpske najviše se obradovala sedmočlana porodica Stanković koja se u Trnovo vratila iz Srbije.Danas su dobili krov nad glavom, kuću im je kupila Vlada Srpske.

- Riješili smo stambeno pitanje, najvažnije pitanje u životu čovjeka. Zahvaljujem se predsjedniku Vlade i našem načelniku opštine za ovaj objekat , ovu kuću - rekao je Aleksandar Stanković.

Nečelnik Gagović rekao je da je ovo veliki dan, kako za porodicu Stanković, tako i za lokalnu zajednicu. 

-  Јa se nadam da ćemo nastaviti ovako i ovim putem pozivam sve porodice koje u drugim mjestima nemaju adekvatan smještaj , mi smo u mogućnost da im damo stan , biće i posla , da dođu i ovdje žive - dodao je Gagović.

Višković je naglasio da lokalna zajednica za republičkom vlašću radi i obezbjeđuje uslove građanima da pristojno žive i u malim lokalnim zajednicama .

- Јa još jednom čestitam porodici Stanković na useljenju u novu kućui  želim da ih prati sreća zdravlje i napredak - dodao je premijer.

Trnovo je mala lokalna zajednica u kojoj je ove godine upisano svega osam novih đaka, to je ipak značajan pomak jer prošle godine bila su svega dva prvačića. Većem broje djece u školi koja će sada imati i novu dvoranu doprinijelo je i pet malih Stankovića.