latinica  ћирилица
15/08/2020 |  08:26 ⇒ 11:34 | Autor: RTS

Kingsi bez generalnog menadžera - Divac podnio ostavku

Vlade Divac podnio je ostavku na mjesto generalnog menadžera Sakramento kingsa.
Vlade Divac (Foto:ceopom.rs) -
Vlade Divac (Foto:ceopom.rs)

Sakramento, koji ni ove sezone nije uspio da se domogne plej-ofa (14. sezonu zaredom), objavio je na svom sajtu da je Divac podnio ostavku.

- Bila mi je čast i privilegija da radim kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i nevjerovatnim kolegama sa kojima sam imao zadovoljstvo da sarađujem tokom svog mandata. Sakramento i Kingsi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti - poručio je Divac.

Njega će (za sada) menjati DŽo Dumars, doskorašnji savjetnik, ali će on biti uključen i u potragu za novim generalnim menadžerom. 

- Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put da napravimo pobjednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na liderstvu, posvećenosti i teškom radu na terenu i van njega. On će zauvijek biti deo porodice Kingsa - izjavio je vlasnik franšize Vivek Ranadive.

Divac je u Sakramento došao 2015. godine kao savjetnik. Iste godine postao je potpredsjednik košarkaških operacija i generalni menadžer.