latinica  ћирилица
15/08/2020 |  08:40 ⇒ 08:41 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, osim na dionicama gdje se izvode radovi

Saobaraćaj se odvija nesmetano na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH, osim na dionicama na kojima se izvode radovi gdje se vozi usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Radovi su aktuelni na auto-putu Banjaluka-Gradiška, na magistralnim putnim pravcima Ljubinje-Trebinje, dionica Ljubinje do skretanja za Ravno, Klašnice- Gornja Vijaka i Gornja Vijaka-Derventa gdje je u toku sanacija mostova, kroz naselje Tišina kod Šamca, Brčko-Bijeljina zbog izgradnjekružnog toka "Ilićka", na području Banjaluke, Vlasenice, Prijedor, Broda, Kotor Varoša, putnom pravcu Drinjača-Milići-Vlasenica i od Modriče prema Doboju.

Kada je riječ o regionalnim putnim pravcima, radovi se izvode na dionicama Tedin Han-Križ na granici sa FBiH, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, u rejonu Starog Ugljevika, te u Priboju, te Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH se, takođe, radi na više lokacija, a riječ je o putnim pravcima Tuzla-Orašje, odnosno u Špionici, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini, zatim u blizini petlje Šićki Brod, kao i u naselju Drenik. Na ovim lokacijama se saobraća jednom trakom.

Zbog asfaltiranja sutra će od 3.00 do podneva biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Kiseljak-Busovača, na dionici Јehovac-Brestovsko. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima Kiseljak-Visoko-Kaonik /auto-put/ i Kiseljak-Visoko-Kakanj-Kaonik /regionalni put/.

Obustave saobraćaja su u tunelima Vinac /Donji Vakuf-Јajce/ i Јasen /Prozor-Јablanica/, a u funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Јošanica-Rajlovac/ i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova i na putnim pravcima Tarčin-Konjic /kod mjesta Zukići/, Olovo-Semizovac /dva mosta preko Ljubine/, kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Usporeno se zbog radova saobraća i na putevima Јablanica-Mostar u mjestu Vrapčići, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.