latinica  ћирилица
15/08/2020 |  13:07 ⇒ 13:07 | Autor: SRNA

Košarkaški kamp "Grave tri poena" okupio 150 košarkaša

Međunarodni košarkaški kamp "Grave tri poena" na Јahorini okupio je 150 mladih košarkaša uzrasta od šest do 16 godina, a danas su ga posjetila načelnik opštine Pale Boško Јugović i direktor Turističke organizacije Dragan Јakić.
Mladi košarkaši na Јahorini - Foto: SRNA
Mladi košarkaši na ЈahoriniFoto: SRNA

Organizator kampa je Košarkaški klub "Partizan TS" Banjaluka, a održava se na sportskim terenima aparthotela "Vučko" na Јahorini.

Јugović zahvaliuo je tehničkom organizatoru KK "Partizan TS" koji je do sada kroz ovaj kamp proveo više od 12.000 učesnika i 1.500 promotera.

- To opštini može biti na čast i ponos, kao i Јahorini, da budu domaćini. Želim djeci, učesnicima kampa da se osjećaju ugodno, da ponesu samo lijepe utiske sa planine, a mi možemo obećati da ćemo kamp podržati svih narednih godina - rekao je Јugović novinarima.

On je dodao da su učesnici kampa do sada bila djeca sa gotovo svih kontinenata, samo ih nije bilo sa afričkog kontinenta.

Јedan od organizatora kampa Bogdan Boban Stanojević rekao je da se kamp održava uprkos virusu korona i da je zbog epidemioloških mjera podijeljen u tri smjene po 50 djece.

On je naveo da je kamp jedan od najvećih sportskih događaja u Republici Srpskoj i BiH i pravo mjesto za mlade igrače koji bi željeli da unaprijede košarkaške sposobnosti.

- Zahvaljujući dobroj organizaciji i preduzetim mjerama zaštite, druga smjene košarkaša je pri kraju. U planu je treća smjena košarkaškog kampa, takozvani "Gejm kamp" koji će da okupi ekipe iz Beograda, u najavi je i "Igokea" i dvije lokalne ekipe, čime ćemo nastaviti niz kvalitetnih projekata - naveo je Stanojević.

On je istakao da svake godine kroz ljetni kamp prođe od 400 do 500 učesnika, te je zahvalio Јugovići i Јakiću, ali i drugim institucijama koje su pomogle, zajedno sa Vladom Republike Srpske, gradom Istočno Sarajevo, aparthotelom "Vučko" rad, kao i rukovodstvu Olimpijskog centra.

Stanojević je naveo da je promoter kampa Ratko Varda, a učesnik njegov sin Marko, što je uspjeh jer promoteri koji su prolazili kroz košarkaški kamp dovode i svoju djecu.

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Јakić ukazao je na značaj ovog kampa jer će njegovi učesnici da pričaju o ljepotama Јahorine gdje god budu išli.

Kroz Košarkaški klub "Partizan TS" godišnje prođe više od 500 djevojčica i dječaka različitih uzrasta, a akcenat je prvenstveno na okupljanju mladih koji pripadaju kategorijama juniora, kadeta i pionira, a o košarci uče kroz mini basket principe.

Košarkaški klub "Partizan TS" Banjaluka od 2002. godine organizuje međunarodni košarkaški kamp "Grave tri poena" koji je do sada okupio više od 12.500 djece iz skoro cijelog svijeta.