latinica  ћирилица
23/08/2020 |  14:06 ⇒ 20:22 | Autor: SRNA

Stevandić: Borenović raspiruje sjeme podjela uoči sastanka Vučića sa vrhom Srpske

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je odgovornost svakog ozbiljnog čovjeka, a pogotovo srpskog političara, da čuva i njeguje dobre odnose rukovodstva Srbije i Republike Srpske bez obzira na lične razlike, percepcije ili frustracije radi vlastitih neuspjeha ili trenutne pozicije.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Već smo navikli da svaki sastanak i saradnja rukovodstva Republike Srpske i Srbije, bez obzira na povod ili temu koja se razmatra, dovodi do političke histerije i medijskih harangi koje su svojstvene srbofobnim krugovima u međunarodnoj zajednici i regionalnom okruženju - naveo je Stevandić u saopštenju.

Povodom najavljenog sastanka rukovodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije, Stevandić je naglasio da su "težnje za međusrpskom neslogom i podjelom uz istovremeno raspirivanje mržnje prema našem narodu, stari stereotipi sa poznatih adresa".

- Sa tih adresa decenijama produkuju satanizaciju svake prosrpske politike, dovodeći do "oluje" i pogroma našeg naroda, ne libeći se najbizarnijih alibija, nedostojnih i nepoznatih u ljudskoj istoriji - poručio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ulje na vatru dolivaju neoprezni srpski političari poput /lidera PDP-a/ Branislava Borenovića.

- Borenović, dostojan stranih agentura, ubacuje i raspiruje sjeme podjela i međusobne mržnje pred predstojeći susret Aleksanda Vučića sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović i to tako što zloupotrebljava dobru volju Aleksandra Vučića da primi i sasluša svakog srpskog političara, pa i njega lično - naveo je Stevandić.

Stevandić je napomenuo da "naša budućnost zavisi od jedinstva i dobrih odnosa Srbije i Republike Srpske", te da je to veće i važnije od svake lične impresije ili interesa.