latinica  ћирилица
25/08/2020 |  13:34 ⇒ 16:54 | Autor: SRNA

Cvijanović: Srpska i Srbija opredijeljene za saradnju iz obostranog interesa (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su institucije Srpske i Srbije opredijeljene za saradnju iz obostranog interesa, ali i svijesti o tome da sa obje strane Drine živi isti narod koji je upućen jedan prema drugom i da ta veza mora uvijek postojati.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Zadovoljna sam činjenicom da u posljednjih nekoliko godina imamo možda i najbolje odnose u istoriji Srpske i Srbije. Velika zahvalnost od naših institucija i naroda ide prema predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, prema Vladi i institucijama Srbije jer su se uvijek stavljali i stavljaju na raspolaganje Srpskoj i našim potrebama - rekla je Cvijanović novinarima u Šamcu.

Ona je istakla da će tako ostati i u budućnosti jer je to jedino rješenje i za Srpsku i za Srbiju, te da je svaki međusobni razgovor uvijek dobar i konstruktivan sa političkim razumjevanjem, ali i da nosi realizaciju važnih projekata.

Cvijanović je ocijenila da je ugodno znati da Republika Srpska ima Srbiju za partnera, Srbiju kojoj može da se obrati, koja će pomoći u rješavanju problema i da ima Srbiju koja će voditi računa o Srpskoj i koja ima takvu formalno-pravnu obavezu kao potpisnik i garant Dejtonskog sporazuma, ali i na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama koje su proistekle iz Dejtonskog sporazuma.

Prema njenim riječima, mnogi su ljubomorni na ono što Srpska ima sa Srbijom, među kojima su i oni iz Sarajeva, prvenstveno SDA, jer su uskraćeni za takav iskren, pošten, prijateljski i bratski "link".

- Sve što su oni imali kao podršku bila je samo kalkulantska priča nekih da bi se ostvarili neki širi politički ciljevi i pozicionirale neke politike koje su možda globalne, ali često se prelamaju na lokalnom terenu, ali ono što imamo sa Srbijom to nema niko - zaključila je Cvijanović koja će se sutra zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom Srpske Radovanom Viškovićem u Beogradu sastati sa predsjednikom i premijerkom Srbije Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.