latinica  ћирилица
26/08/2020 |  16:08 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Kovačević: SDA će srušiti BiH (VIDEO)

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da lider ove stranke "Milorad Dodik nema apsolutnu nikakvu potrebu da sa, kako u SDA to jadno kažu, svojom `šakom jada` radi bilo šta na rušenju BiH jer će taj posao sasvim sigurno završiti SDA".
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

- Taj posao će sasvim sigurno i kvalitetno završiti SDA sa svojom isključivom, arogantnom i agresivnom politikom - istakao je Kovačević za RTRS.

Kovačević pita na koga su iz SDA tačno mislili kada su rekli " šaka jada".

- Da li su, možda, mislili na građane 50 odsto teritorije zemlje koju oni, navodno, toliko vole i u koju se toliko zaklinju. Ili su, možda, mislili na glasove Milorada Dodika kojih ima duplo više nego glasova njihova dva člana Predsjedništva BiH zajedno. Možda su mislili na SNSD koji, osim što uživa apsolutno najveće povjerenje građana Republike Srpske, trenutno ima i člana Predsjedništva i predsjedavajućeg Savjeta ministara i predsjedavajuće oba doma parlamenta zemlje koju oni, navodno, toliko vole i u nju se toliko zaklinju ili su, možda, mislili na 10 miliona Srba koji žive na ovom prostoru - istakao je Kovačević.

On naglašava da je jasno kakvo je njihovo viđenje BiH, te da se to najbolje vidi po tome što i ritualno odsijecanje glava nevinih Srba po direktnoj komandi koju je izdao SDA a koju su izvršili najstrašniji zločinci i teroristi, oni sdada nazivaju odbranom BiH.

- Očigledno je da oni sve druge u BiH vide kao grozne i zločince a jedino sebe kao divne i žrtve. Takvu politiku mogu da lasiraju samo tamo gdje ih se nešto pita. U Republici Srpskoj ih se, srećom, ne pita baš ništa - istakao je Kovačević.

Podsjećamo, iz SDA je saopšteno da Dodik mora znati da, "kada Karadžić i Mladić sa svom armadom ЈNA nisu uspjeli uništiti BiH, neće ni on sa svojom šakom jada, a jedino što će mu se sigurno desiti ako pokuša tako nešto jeste da će polomiti zube i završiti na smetljištu istorije".