latinica  ћирилица
29/08/2020 |  13:06 ⇒ 13:11 | Autor: SRNA

Čubrilović: Nada da će policija i Vlada Srpske iznaći rješenje za migrante

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović nada se da će policija i Vlada Srpske iznaći adekvatna rješenja za problem migranata i da se taj problem, kakav je u Unsko-sanskom kantonu, neće preliti na prostor Republike Srpske.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Bolje bi bilo da je BiH to rješavala na vrijeme, zajedničkim kapacitetima, nego ovo sad što imamo, jer ništa nam dobro neće donijeti to što prebacujemo problem jedni na druge i sa jedne na drugu instituciju - rekao je Čubrilović novinarima u Prijedoru.

On je dodao da je problem migranata dosta zapušten i dugo godina BiH nije iskazivala potrebu da "radikalno riješi taj problem".

Čubrilović kaže da ne treba izmišljati toplu vodu i da se trebalo samo ugledati na neke zemlje koje su to efikasno rješavale, kao na primjer Mađarska, koja je kao članica EU, i uz protivljenje EU, to riješila na radikalan način uz podršku svojih građana i potpuno odobravanje poteza koje je predsjednik Viktor Orban preduzimao.

On je dodao da se ovdje taj problem, na neki način, zataškavao, govorilo se da je to možda dio jedne bolje turističke ponude, što je kako je rekao, svakako smiješno.

-Problem migrantske krize će se najdirektnije odraziti na građane BiH odnosno Republike Srpske i naš stav je da migranti ne mogu da grade objekte, ni privremene, ni bilo kog karaktera na prostoru Srpske, a da će im se pružiti ona ljudska podrška koju je neophodno pružiti u takvim uslovima svima onima koji imaju potrebu za njom - rekao je Čubrilović.