latinica  ћирилица
30/08/2020 |  12:53 ⇒ 31/08/2020 | 16:25 | Autor: RTRS

"Nikšićki igrokaz Stanivukovića"

Višeminutno privođenje Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u stanicu policije u Nikšiću, gdje ovih dana boravio, klasični je marketinški isprovocirani igrokaz u režiji Đorđa Belamarića instruktora za političke kampanje i političkog konsultanta iz Beograda koji inače radi kampanju za Stanivukovića kao kandidata za mjesto gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima u Republici Srpskoj, piše princip.news.
Draško Stanivuković - Foto: Facebook
Draško StanivukovićFoto: Facebook

Izvršni asistent ovog igrokaza na terenu, prema informacijama koje je ovaj portal dobio iz Crne Gore bio je Nebojša Vukanović poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

- Kreator Stanivukovićeve kampanje i režiser njegovog višeminutnog ,"hapšenja" Đorđe Belamarić, koji je inače još od 1999. godine poznat kao jedan od instruktora za političke kampanje Nacionalnog demokratskog instituta iz Vašingtona, vodio je kampanju svih ovih dana u Crnoj Gori za Ranka Krivokapića iz SDP-a, dugogodisnjeg Milovog saborca. Pošto Belamarić svoj posao u Crnoj Gori završava danas, sa danom izbora i od prvog septembra prelazi u Banjaluku kod Stanivukovića gdje priprema nove igrokaze, Belamarić je pozvao Stanivukovića da dodje u Crnu Goru, učestvuje u Nikšiću na protestnoj litiji i igrokazu koga je pripremio za njega i tako pokuša da pojača njegov ne baš zavidan patriotski potencijal kod glasača u Republici Srpskoj - navodi se u tekstu objavljenom na ovom portalu.

Tako je, između ostalog, navode, Belamarić svog klijenta Stanivukovića savjetovao da sve vrijeme boravka u Nikšiću nosi majicu sa mapom Kosova i Metohije obojenu u srpsku trobojku i kada ga budu privodili u policiju, kako je to već i odrađeno.

- Stanivuković je angažovao Belamarića za svoju kampanju po preporuci ljudi iz njemačke fondacije u Beogradu "Konrad Adenauer Štifung" koju Stanovuković, ali i lider PDP-a Branislav Borenović redovno posjećuju gdje primaju savjete za političko djelovanje. Zato i ne čudi da je pomenuti igrokaz dobio prostora i u nekim "nezavisnim" medijima u Srbiji - ističe se u tekstu.

Tako će nakon Јemena, Iraka, Slovačke, Rumunije, Albanije, Makedonije i Crne Gore, ističu, Belamarić stići ovih dana i u Banjaluku da pokuša progurati za gradonačelnika Draška Stanivukovića.

- Za to je dobio veliki novac od mladog banjalučkog tajkuna. Јoš samo da u to ubijedi građane Banjaluke?! - navedeno je na kraju teksta.

Izvor: princip.news