latinica  ћирилица
03/09/2020 |  14:09 ⇒ 14:20 | Autor: RTRS

Cerić o Crnoj Gori i Abazoviću: Razmislite Bošnjaci, ne prodajte dušu za milostinju

Bivši poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić objavio je na Fejsbuku da je vrijeme za promjenu vlasti u Crnoj Gori, navodeći da lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović zaslužuje podršku jer "govori pravo i iskreno".
Mustafa Cerić - Foto: RTRS
Mustafa CerićFoto: RTRS

- Priča dana. Vidi li se ipak svjetlo na kraju tunela? Ako ga Dritan Abazović vidi, možda se i nama providi! - ovim riječima počeo je objavu Cerić.

Dalje dodaje da se slaže sa Abazovićem i da je vrijeme da se mijenja vlast u Crnoj Gori sa Đukanovićem na čelu koji je, kako je naveo, odgovoran za navodnu agresiju na BiH.

- Bosna ga je nagradila Sutorinom zbog njegove priče o tome da je poslije njega u Crnoj Gori potop - piše bivši reis.

Optužuje Srbe za nacionalizam, šovinizam, a za Đukanovića kaže da "Crnu Goru i cijeli region drži kao taoce u strahu od srpske politike, koju je nekada dobrano pravio s Miloševićem, od koje se odrekao da bi sebe spasio od odgovornosti za zločine u Bosni a ne da bi ponudio nešto novo u politici".

- Bošnjaci to moraju razumjeti! Ne smiju biti ničiji taoci! Mislim da Dritan govori pravo i iskreno! Zaslužuje da mu se da podrška - navodi Cerić.

Bivši poglavar IZ u BiH smatra da su "Bošnjaci kod Đukanovića bili i ostali ikebana za pokazivanje, posebno u BiH" i pita "šta to još Bosna i Bošnjaci treba da urade da bi Đukanović i dalje ostao na vlasti u Crnoj Gori".

- Treba li Bosna da da još jednu Sutorinu Đukanoviću a Bošnjaci da mu prodaju svoju dušu za milostinju, koju im dijeli na kašikicu? Razmislite Bošnjaci dok još nije kasno! - naveo je Cerić u objavi.