latinica  ћирилица
10/09/2020 |  09:34 ⇒ 09:36 | Autor: SRNA

Bijeljina: Do aprila završetak nove autobuske stanice

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da će izgradnja nove autobuske stanice u Bijeljini biti završena u aprilu naredne godine i ocijenio ovaj infrastrukturni projekat, vrijedan 3,2 miliona KM, kao jedan od najznačajnijih koji Gradska uprava realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske.
Bijeljina - Foto: RTRS
BijeljinaFoto: RTRS

On je podsjetio da je Bijeljina od Vlade Srpske dobila hektar zemljišta na kojem se nalazila stara željeznička stanica, što je lokacija na koju će biti izmještena Autobuska stanica iz centra grada.

- Vlada je usvojila odluku da se Bijeljini dodijeli čitava željeznička pruga koja je prolazila kroz grad, gdje je planirana izgradnja nove ulice od buduće autobuske stanice do kružnog toka koji će biti izgrađen kod Centra za visoko obrazovanje - rekao je Mićić.

Prema njegovim riječima, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prilikom posjete Bijeljini najavio da će finansiranje izgradnje nove ulice na sebe preuzeti Vlada, a obaveza grada je da finansira izradu projekta za savremenu saobraćajnicu sa trotoarima, biciklističkim stazama i drvoredima, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

- Pored smanjenog zagađenja, izgradnjom nove autobuske stanice znatno će biti smanjena saobraćajna gužva u centru grada, a jedan od ciljeva koji prati gradnju je i ozelenjavanje grada - istakao je Mićić.