latinica  ћирилица
10/09/2020 |  10:53 ⇒ 10:56 | Autor: SRNA

Sredstvima Vlade zamijenjena stolarija na vrtiću "Poletarac" u Milićima

Predškolska ustanova "Poletarac" u Milićima, zahvaljujući sredstvima koja je odobrila Vlada Republike Srpske u iznosu od 30.000 KM, dobila je novu vanjsku stolariju, čime će biti poboljšana energetska efikasnost, a što će se pokazati tokom zime, izjavila je Srni direktor ove ustanove Ljubinka Savić.
Milići - Predškolska ustanova "Poletarac" - Foto: SRNA
Milići - Predškolska ustanova "Poletarac"Foto: SRNA

- Naša stolarija je postavljena osamdesetih godina i bila je u veoma lošem stanju. Јedan dio smo zamijenili prije pet godina sredstvima koja je donirao Unicef, ali je dosta toga ostalo da se uradi jer nije bilo dovoljno novca - rekla je Savićeva.

Ona je navela da u ovoj ustanovi trenutno boravi 40 djece koja će sada sigurno imati bolje uslove za boravak, te zahvalila Vladi Republike Srpske što je odmah reagovala da njihov problem bude riješen.

Savićeva je dodala da su za zamjenu stolarije utrošili 27.000 KM.

- Ugradili smo jedan prozor koji do sada nismo imali, a koji služi kao alternativni izlaz za evakuisanje djece u slučaju nužde. Zamijenili smo prozore na četiri sobe, dvije kancelarije, toaletu. U budžetu je ostalo još 3.000 KM, za koje smo tražili odobrenje od Vlade da ih utrošimo u sitne radove u obdaništu - rekla je Savićeva.

Ona je pojasnila da bi preostala sredstva bila iskorištena za nabavku zavjesa, uređenje zidova, kao i sitne popravke da bi djeci bio ugodniji boravak u vrtiću.

Radove na obdaništu "Poletarac" izvela je firma "Gramel" iz Milića.