latinica  ћирилица
10/09/2020 |  14:28 ⇒ 14:50 | Autor: SRNA

Utvrđen Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta od 1,9 milijardi KM

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Srpske za prvih pola godine, u kojem se navodi da su prihodi i primici planirani budžetom ostvareni u iznosu od 1,9 milijardi KM, što predstavlja 108 odsto u odnosu na rebalans.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Prihodi od direktnih poreza ostvareni su u iznosu od 625,5 miliona KM, što predstavlja 99 odsto od rebalansa za prvih šest mjeseci, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Indirektni porezi su ostvareni u iznosu od 555 miliona KM, odnosno 86 odsto od rebalansa, dok je na poziciji neporeski prihodi ostvaren iznos od 93,6 miliona KM, što predstavlja izvršenje od 94 odsto u odnosu na rebalans.

Rashodi i izdaci planirani budžetom iskazani su u iznosu od 1,713 milijardi KM, što predstavlja 95 odsto u odnosu na rebalans.

Ino-dug je u prvoj polovini 2020. godine redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 127,2 miliona KM.

Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga i iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 122,6 miliona KM, ističe se u saopštenju.

Vlada je donijela zaključak u vezi sa obilježavanjem 15. septembra 2020. godine kao Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U Republici Srpskoj se 15. septembar 2020. godine obilježava kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Republički organi uprave, jedinice lokalne samouprave i druge javne ustanove će na prigodan način obilježiti Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.

Zadužuju se Republički protokol i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica da organizuju i koordiniraju obilježavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju.