latinica  ћирилица
10/09/2020 |  16:16 ⇒ 18:28 | Autor: RTRS

Radojičić uputio saučešće povodom smrti Livnea

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radoičić uputio je telegram saučešća porodici preminulog Aria Livnea, istakavši da odlazak ovog senatora Republike Srpske i velikog dobrotvora predstavlja nenadoknadiv gubitak za Grad Banjaluku, ali i cijelu Republiku Srpsku.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je u telegramu naveo da Livneovim najbližim ostaju neizbrisive porodične uspomene, a njegovim sugrađanima, sjećanje na njegova djela, dostojna svakog divljenja.

- Arievim odlaskom vi ste izgubili supruga i oca, a naš grad uglednog i poštovanog sugrađanina i počasnog građanina. Pamtićemo ga kao čovjeka velikog srca, vrijednog svakog poštovanja, zbog njegovog ogromnog doprinosa afirmaciji našeg grada i povezivanju naša dva naroda zbližena sličnim sudbinama, vrijednostima i senzibilitetima - navodi se u telegramu.

Radojičić je napomenuo da je Livne bio i predsjednik Јevrejskog kulturnog centra, dugogodišnji specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništa Srpske u Izraelu, kao i veliki dobrotvor, koji je pomagao i odazivao se na svaki poziv za pomoć i podršku akcijama koje su organizovali kako Grad, tako i Republika, jer, kako je govorio, uvijek se osjećao i kao Јevrej i kao Srbin.

- Pamtićemo ga kao čovjeka, koji je više od dvije decenije štitio interese našeg naroda na unutrašnjem i međunarodnom planu - dodaje se u telegramu.