latinica  ћирилица
10/09/2020 |  18:07 ⇒ 18:26 | Autor: RTRS

Nikolić: Prijateljstvo sam Livneom doživljavam kao ličnu dragocjenost

Bivši generalni konzul Republike Srbije Vladimir Nikolić istakao je da je povodom smrti preminulog senatora Republike Srpske, predsjednika Јevrejskog kulturnog centra i dugogodišnjeg specijalnog predstavnika i šefa Privrednog predstavništa Republike Srpske u Izraelu Arija Livnea da je imao privilegiju da ga upozna.
Vladimir Nikolić i Arije Livne - Foto: RTRS
Vladimir Nikolić i Arije LivneFoto: RTRS

- Sa velikim poštovanjem i posebnim pijetetom se opraštam od Ariea Livnea. Imao sam privilegiju da ga upoznam, da mi bude sagovornik i prijatelj. Bio je potpuno autentična ličnost neiscrpne energije i nesvakidašnje ljubavi prema životu. Osvojio me time što je na ljude i svijet oko sebe gledao širom otvorenih očiju i plenio pameću, razumijevanjem, empatijom i dragocjenim i ljekovitim smislom za humor. Žao mi je što je otišao, a prijateljstvo sa njim doživljavam kao ličnu dragocjenost - rekao je Nikolić.

Arie Livne umro je u Јerusalimu u 99. godini, a sutra će povodom njegove smrti u Banjaluci biti održana komemoracija u organizaciji predsjednika Republike Srpske, Vlade Republike Srpske i Јevrejskog kulturnog centra.