latinica  ћирилица
10/09/2020 |  18:17 ⇒ 21:02 | Autor: RTRS

Potpisan koalicioni sporazum sedam stranaka u Prijedoru (VIDEO)

SNSD, Ujedinjena Srpska, Socijalistička partija Srpske, NDP, Socijalistička partija, DEMOS i Prva SDS, potpisali su u Prijedoru koalicioni sporazum o međusobnoj saradnji na predstojećim izborima u ovoj lokalnoj zajednici. Potpisnici sporazuma podržaće kandidaturu SNSD-ovog Dalibora Pavlovića za gradonačelnika Prijedora. Glavni zadatak je, kako poručuju lideri partija, obezbijediti bolje uslove za život stanovništva.
Potpisan koalicioni sporazum sedam stranaka u Prijedoru - Foto: SRNA
Potpisan koalicioni sporazum sedam stranaka u PrijedoruFoto: SRNA

Građanima želimo da ponudimo novi koncept, kako bi Prijedor napokon postao grad svih građana, poručio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora, Dalibor Pavlović.

- Moramo da se vratimo našim građanima od kojih se prethodna vlast otuđila i da ovom gradu donesemo, zajedno sa Vladom Srpske, neke nove projekte i aktivnosti kako bismo ih zadržali u ovom gradu - naglasio je Pavlović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da je sedam stranaka potpisnica sporazuma veoma zainteresovano da budući gradonačelnik Prijedora bude iz ove koalicije. On je pozvao Prijedorčane da na narednim izborima podrže SNSD-ovog kandidata.

- Prijedor je imao priliku da vidi kako izgleda ona druga strana, i vjerujem da će prekinuti niz zastoja i stajanja koji su do sada bili svojstveni upravo takvoj političkoj opciji. Nama treba dinamika, sinergija, okupljanje, trebaju nam mladi ljudi koji imaju viziju, koji imaju hrabrost da grad postave na jedne sasvim druge osnove - rekao je predssjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Nedeljko Čubrilović, predsjednik DEMOS-a čestitao je Pavloviću na, kako je rekao, njegovoj konstruktivnosti da okupi veliki broj stranaka.

- Ovo je velika podrška. Nadam se da ćemo 16. novembra zajedno slaviti - dodao je Čubrilović.

Socijalistička partija Srpske, kao novoformirana politička organizacija, pružiće podršku razvoju grada Prijedora, poručio je predsjednik stranke Goran Selak.

- Mi nismo samo podrška gospodinu Pavloviću, mi želimo da budemo i konstruktivan partner, da se u narednom periodu razvija grad Prijedor, a samim tim i Republika Srpska - naglasio je Selak.

Rajko Papović, generalni sekretar Prve SDS ističe da ako su građani Prijedora do danas imali dilemu ko će 15. novemra biti gradonačelnik, onda, kaže, "možemo da kažemo da je to sigurno Dalibor Pavlović".

Potpisnici su poručili da je ovo važan dan za Prijedor, kao i da će potpis koalicionog sporazuma služiti kao ishodište snage i zajedništva koje će se pokazati na izborima 15. novembra.