latinica  ћирилица
11/09/2020 |  13:10 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Milačić: Podrška sporazumu koji su potpisali lideri tri koalicije

Prava Crna Gora podržava sporazum koji su potpisali lideri tri koalicije, koje su osvojile većinu glasova na nedavno održanim parlamentarnim izborima, poručio je lider te partije Marko Milačić.
Podgorica, Marko Milačić - Foto: SRNA
Podgorica, Marko MilačićFoto: SRNA

- Podržavamo sporazum, ne zbog toga što je `najmanji zajednički sadržalac` svih nas, već zato što je najmanji zajednički korak koji moramo napraviti da bi zarobljeno društvo oslobodili od okova diktature kleptokratijata - rekao je Milačić.

On je poručio da se sada snažno moraju okupiti oko onih pitanja koja ih povezuju, ukoliko žele da istinski dekriminalizuju društvo i oslobode državu.

Milačić je rekao da je osnovni cilj nove vlade demontaža partitokratskog sistema, izgradnja institucija i slobodnog društva.

- Cilj je izgradnja društva u kojem ćemo slobodno, bratski i sa poštovanjem moći da suočavamo svoje političke ideje i programe, bez bojazni da ćemo zbog toga biti hapšeni i proganjani - rekao je Milačić.

On je istakao da Prava Crna Gora ni za pedalj ne odstupa od svojih uvjerenja, stavova i programa, ali da ideologiju i principe nikom neće nametati, niti će dozvoliti da joj budu nametnuti neki drugi.

- Vizija Prave Crne Gore je država jednakosti, poštovanja i suživota...Naš put je put istine, a naša htjenja su sažeta u riječi pravda - poručio je Milačić.