latinica  ћирилица
11/09/2020 |  15:38 ⇒ 15:47 | Autor: SRNA

Đokić: Projekat "Hrgud" značajan za ekonomski razvoj

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, od velikog značaja za ekonomski razvoj Republike Srpske.
Đokić sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj - Foto: SRNA
Đokić sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvojFoto: SRNA

Đokić je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj /KfW/ rekao da je realizacija ovakvih projekata prioritet u narednom periodu, te istakao važnost ubrzanja svih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

On je istakao da je lokacija Hrgud jedna od najboljih lokacija u Republici Srpskoj sa stanovišta vjetropotencijala, ali i drugih aspekata, saopšteno je iz Ministarstva eneregetike i rudarstva Republike Srpske.

- Na sastanku smo razgovarali o dosada preduzetim aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta, kao i o narednim koracima koje treba preduzeti - rekao je Đokić.

U saopštenju se dodaje da je direktor Njemačke banke za obnovu i razvoj Adam Drozdol izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i potvrdio spremnost banke da ubrza sve aktivnosti na realizaciji projekta vjetroelektrane "Hrgud".

On je naglasio da Njemačka banka za obnovu i razvoj u Republici Srpskoj vidi stalnog i pouzdanog partnera, sa kojim želi da sarađuje i u budućnosti, te da će učiniti sve sa svoje strane da se zajednički projekti i u budućnosti uspješno realizuju.

U Ministarstvu energetike i rudarstva danas je održan sastanak sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj, a sastanku su, osim Đokića, prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" Luka Petrović.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka bila realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, koja se finansira iz kreditnih sredstava Njemačke banke za obnovu i razvoj.