latinica  ћирилица
12/09/2020 |  08:32 ⇒ 08:32 | Autor: SRNA

Nesmetano odvijanje saobraćaja, oprezno zbog magle

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutros se vozi nesmetano, samo ponegdje u kotlinama i pored rijeka magla smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpska.
Magla - Foto: SRNA
MaglaFoto: SRNA

Na dionici puta MEL Karuše-GP Brod (do 15.09.2020.) kretaće se vangabaritni teret u pratnji, pa vozače molimo da voze oprezno i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog radova i privremene regulacije saobraćaja, na pojedinim dionicama vozi se usporeno. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Izmjene u odvijanju saobraćaja zbog radova su aktuelne na auto-putu Banjaluka-Gradiška, zatim na magistralnim putnim pravcima Modriča-Doboj, Ljubinje-Trebinje, na području Banjaluke, Doboja, Šamca, Vlasenice, Kotor Varoša, Prijedora, Broda, Prnjavora, gdje je obustavljen saobraćaj na mostu Gornja Vijaka.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-granica Srpske i FBiH do mjesta Križ, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, te Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH zbog završnih radova u tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila od 21.00 do pola časa iza ponoći vozila se propuštaju naizmjenično, a onda do 5.00 časova ujutro se saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila mogu da koriste alternativne pravce.

Iz AMS-a su podsjetili vozače da se do 8. septembra izvodi testiranje svjetlosne saobraćajne signalizacije u tunelu što može rezultirati izdavanju netačnih upozorenja, zabrana ili ograničenja brzine.

Učesnici u saobraćaju unutar tunela nisu obavezni poštovati navedenu signalizaciju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Јasen, na dionici Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, a teretna vozila mase iznad sedam i po tona /sa izuzetkom autobusa/ usmjeravaju se na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac /Јajce-Donji Vakuf/, a vozila na ovoj dionici saobraćaj se odvija obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo /Јošanica-Rajlovac/, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sanacije mostova aktuelne su i na putnim pravcima Tarčin-Konjic /kod mjesta Zukići/, Pelagićevo-Srebrenik /u mjestu Špionica/, kao i na petlji Blatuša, kod Zenice.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na dionicama Јablanica-Mostar, Maglaj-Mravići /Doboj/, Bosanski Petrovac-Ključ /Gornje Bravsko/, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema zadržavanja.