latinica  ћирилица
12/09/2020 |  10:19 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Večeras u Banskom dvoru koncert ansambla "Libertango Nuovo"

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora večeras u 20.00 časova održaće se koncert ansambla "Libertango nuovo".
Koncert ansambla "Libertango nuovo" (foto: Banski dvor Banja Luka) -
Koncert ansambla "Libertango nuovo" (foto: Banski dvor Banja Luka)

Kamerni ansambl "Libertango nuovo" postoji i radi od 2003. godine. Instrumentalno izvođenje umjetničke muzike i muzike argentinskog tanga od strane ovog sastava, do sada je prepoznala brojna publika prisutna na samostalnim koncetrima, manifestacijama i drugim kulturnim dešavanjima u gradu, regionu i inostranstvu.

Sastav čine Sanja Zelić (klavir), Ljiljana Milić (gitara), Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet) i Dejan Đorđević (kontrabas) .

Članovi "Libertanga nuovo" posebno su ponosni na činjenicu da se i dalje uspješno bave promovisanjem kvalitetne muzike različitih pravaca, ali i da su začetnici razvoja ljubavi prema tangu nuevu u našem gradu, pojave tango praktika i milongi, čime Banjaluka postaje dio velike evropske i svjetske tango scene.

Kroz svoje postojanje "Libertango nuovo" je održao mnogo koncerata od kojih svakako treba izdvojiti koncerte u Banjaluci, Sarajevu, grad Gubio – Italija, Požarevac – Srbija, Doboj, Gradiška, Prijedor, Prnjavor....

Učestvovali su u mnogim manifestacijama humanitarnog karaktera. Učestvovali su na mnogobrojnim seminarima i radionicama sa poznatim umjetnicima (Čezare Kjakjareta, Đampaolo Bandini...)

Snimaju i različite materijale za produkciju RTRS-a, ATV-a, ЈS BiH (Izbor predstavnika BiH za Eurosonga 2009. godine), radio BiH (evroradijska razmjena sa četrnaest zemalja Evrope, snimljenog materijala sa koncerta održanog u Banskom dvoru - Kulturnom centu - Banjaluka).

Ostvarili su saradnju sa Narodnim pozorištem Republike Srpske sa predstavom "Majka Hrabrost i njena djeca".

Osnovni pokretač ovog kamernog ansambla je ljubav.