latinica  ћирилица
12/09/2020 |  16:45 ⇒ 19:13 | Autor: SRNA

Srbac: Kandidata SNSD-a podržale Ujedinjena Srpska, NDP i DEMOS

Lider SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će kandidati ove stranke na načelnike i gradonačelnike odnijeti podbjedu u 80 odsto lokalnih zajednica, a da će SNSD sa svojim koalcionim partnerima u 85 do 90 odsto sredina imati skupštinske većine.
Srbas-SNSD - Foto: RTRS
Srbas-SNSDFoto: RTRS

Nakon današnjeg potpisivanja koalicionog sporazuma o podršci SNSD-ovom kandidatu na načelnika Srpca Mlađanu Dragosavljaviću, Dodik je naveo da je sa Ujedinjenom Srpskom, DEMOS-om i NDP-om dogovoreno da se gradi skupštinska većina upravo između ovih političkih partija kako bi se Srbac učinio stabilnom političkom sredinom, usmjerenom ka saradnji sa vladinim institucijama o svi pitanjima koja se tiču ukupnog razvoja.

- Činjenica je da je dosadašnji načelnik veoma uspješno obavljao dužnost u Srpcu. Očekujemo da će ova koalicija pobijediti i govoto da nema dileme oko toga, ali je neophodno provesti ovaj izborni proces koji će pokazati pobijedu načelnika - rekao je Dodik.

Dodik je istakao kako vjeruje da će ukupan kapacitet ove koalicije u Skupštini biti više od 70 odsto.

- To govori da će ona biti stabilna i dugovječna i na korist ljudi koji ovdje žive. Samo sredine koje imaju stabilnu unutrašnju strukturu mogu da računaju na razvojne projekte i na uspjeh - poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, sve ove stranke imaju svoj politički subjektivitet i identitet, ali zajedno rade na onome što je potrebno građanima.

- Ovdje u Srpcu, kao i u mnogim opštinama širom Srpske, gdje su okosnica na lokalnom nivou partije koje čine vlast na republičkom nivou, gotovo da nemamo protivnika i imaćemo veliku pobjedu - rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a za načelnika Mlađan Dragosavljević istakao je da će danas potpisani koalicioni sporazum donijeti pobjedu na predstjećim izborima.

- Imamo kapacitet da ostavrimo ubjedljivo pobjedu u trci za načelnika, ali i da će se ostvarenim rezultatima stvoriti uslovi za formiranje stabilne skupštinske većine, što je osnovni preduslov da nastavimo graditi Srbac - dodao je Dragosavljević.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić očekuje da Srbac u narednom periodu neće imati turbulancije u skupštinskoj većini kao što je to ranije bio slučaj.

- Nadam se da ćemo se ubuduće više baviti novim projetima, a manje skupštinskim većinama. Ponosam sam što je Ujedinjena Srpska dio ove koalicije - rekao je Stevandić.

Predstavnik Opštinskog odbora NDP-a Goran Ćosić istakao je da je ova partija podržala Dragosavljevića za načelnika Srpca, procjenjujući da je on u ovom trenutku najozbiljniji kandidat za tu funkciju.

- Ovaj sporazum ostavlja našoj partiji mogućnost da svojim radom i prijedlozima utiče na to da Srbac krene većim koracima naprijed - poručio je Ćosić.