latinica  ћирилица
12/09/2020 |  19:04 ⇒ 22:45 | Autor: RTRS

U Srpcu i Modriči sporazumi podrške SNSD-ovim kandidatima (VIDEO)

U Modriči je potpisan koalicioni sporazum SNSD-a, DNS-a i SPS-a o zajedničkom nastupu ovih stranaka na narednim lokalnim izborima. Dogovoreno je da stranke podrže SNSD-ovog kandidata Maru Milošević. Sporazum o podršci SNSD-ovom kandidatu potpisan je i u Srpcu. Dosadašnjeg načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića podržaće Ujedinjena Srpska, Demos i NDP.
Potpisan koalicioni sporazum - Foto: RTRS
Potpisan koalicioni sporazumFoto: RTRS

Mara Milošević zajednički je kandidat SNSD-a, DNS-a i SPS-a za načelnika opštine Modriče na izborima. Miloševićeva je istakla da je pobjeda na lokalnom nivou samo prvi korak u saradnji u realizaciji postavljenih ciljeva koalicionih partnera.

- Ubijeđena sam da je ovo pobjednička koalicija, koja će zajedničkim snagama i uz saradnju sa državnim institucijama obezbijediti da Modriča bude razvijenija i bolja, omogućiti dolazak investicija, te otvaranje novih radnih mjesta - kaže ona.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kaže da ga raduje što u Modriči vidi mlade ljude u svim partijama koji su aktivni u politici.

- Drago mi je da su građani Modriče to prepoznali kod Miloševićeve u čiju pobjedu sam siguran. Učinićemo sve da ta pobjeda bude bez ikakvih kalkulacija - navodi Dodik.

Sporazum o podršci SNSD-ovom kandidatu potpisan je i u Srpcu. Dosadašnjeg načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića podržaće Ujedinjena Srpska, Demos i NDP.

- Imamo kapacitet da ostavrimo ubjedljivo pobjedu u trci za načelnika, a ostvarenim rezultatima stvoriće se uslovi za formiranje stabilne skupštinske većine, što je osnovni preduslov da nastavimo graditi Srbac - kaže Dragosavljević.

Dodik očekuje da će kandidati ove stranke za načelnike i gradonačelnike odnijeti podbjedu u 80 odsto lokalnih zajednica, a da će SNSD sa svojim koalicionim partnerima u 85 do 90 odsto sredina imati skupštinske većine.

- Činjenica je da je dosadašnji načelnik veoma uspješno obavljao dužnost u Srpcu. Očekujemo da će ova koalicija pobijediti i govoto da nema dileme oko toga, ali je neophodno provesti ovaj izborni proces koji će pokazati pobjedu načelnika - kaže Dodik.

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske kaže da je ponosan što je ova stranka dio koalicije.

- Nadam se da ćemo se ubuduće više baviti novim projektima, a manje skupštinskim većinama - kaže Stevandić.

Dogovoreno je da se skupštinska većina gradi između ovih političkih partija kako bi se Srbac učinio stabilnom političkom sredinom.