latinica  ћирилица
13/09/2020 |  11:41 ⇒ 13:47 | Autor: SRNA

Čampara podnio ostavku, jedan od razloga i Osmica

Visokopozicionirani član SDA Aljoša Čampara podnio je ostavku na mjesto člana Predsjedništva stranke, a kao jedan od razloga je naveo udare na njegovu čast i porodicu u režiji direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmana Mehmedagića Osmice.
Aljoša Čampara (Foto: AljosaChampara) - Foto: Facebook
Aljoša Čampara (Foto: AljosaChampara)Foto: Facebook

Čampara, koji je poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH, istakao je da ostavku na mjesto člana Predsjedništva SDA shvata kao ljudsku i moralnu obavezu, posebno nakon posljednjeg brutalnog satanizovanja njegovih prvih saradnika.

On je u pismu upućenom centrali SDA istakao da ova stranka već neko vrijeme nije ono što je bila, a vrhunac je bio krajem krajem februara kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao poražavajuće stanje u SDA.

- Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru "Asim" i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran - naveo je Čampara.

Prema njegovim riječima, još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa.

Čampara je najavio da će glasati za smjenu aktuelne Vlade Kantona Sarajeva, u čijem su sastavu kadrovi SDA, ukoliko nastave sa lošim radom.