latinica  ћирилица
13/09/2020 |  17:29 ⇒ 17:44 | Autor: TANЈUG

Demonstranti marširaju ka Lukašenkovoj rezidenciji, privedeno 250 (VIDEO)

Na desetine hiljada demonstranata koji su se okupili u centru Minska na još jednom protestnom skupu marširaju do rezidencije predsjednika Aleksandra Lukašenka, izvještava TAS sa lica mjesta.

Oko 250 ljudi privedeno je tokom današnjeg neodobrenog protesta opozicije u Minsku, saopšteno je iz bjeloruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovog puta, demonstranti su odlučili da promijene rutu svog tradicionalnog nedjeljnog marša kako bi izbjegli policijske kordone i približavaju se rezidenciji, Palati nezavisnosti, sa suprotne strane.

Oni se za sada nesmetano kreću, ali za danas su angažovane ozbiljne policijske snage, podsjeća agencija.

U različitim dijelovima glavnog grada privedeno je 250 ljudi. Svi su oni nosili zastave i simbole koji nisu dio onoga što je uobičajeno, kao i plakate sa uvredljivim sadržajima, navedeno je iz MUP-a. Mediji javljaju da je zatvoreno više stanica metroa u Minsku, kao i da je bilo problema sa internetom.

Vlasti su postavile bodljikavu žicu da blokiraju pristup centralnom trgu u Minsku i počele su da privode demonstrante.

Iz Ministarstva dodaju da je policija u pripravnosti zbog protesta i da je maksimalan broj kontrolnih punktova postavljen na većim avenijama i od obilaznice do centra grada, kao i posebna opremljene jedinice.

Od predsjedničkih izbora 9. avgusta u Bjelorusiji se održavaju masovni protesti.