latinica  ћирилица
13/09/2020 |  20:00 | Autor: SRNA

Savčić: Nedopustivo je pokušati spriječiti da se oda pošta stradalima

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić poručio je da čin odavanja pošte stradalima ne predstavlja nikakvu provokaciju i da je nedopustivo da se pokuša spriječiti kao što je to juče namjeravalo stotinjak Bošnjaka na platou Vlašića gdje je služen parastos za 21 ubijenog srpskog borca.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

- Sam čin odavanja pošte ne predstavlja nikakvu provokaciju. Ali sprečavanje odavanja pošte je zaista nedopušteno, nedozvoljeno i to je čin provokacije. Znači ni mrtvima ne daju mira, a možemo misliti šta misle o nama živima - rekao je Savčić Srni.

Prema njegovim riječima, ako se nastave takve provokacije onda one nikako ne mogu voditi mirnom suživotu, već će stalno postojati razlozi za sukobljavanja.

- Ovdje treba uputiti ozbiljnu poruku, ili će svi imati pravo da odaju poštu na dostojanstven, civilizovan način, kako to nalažu njihova vjera, običaji, kultura i tradicija ili neće imati niko, pa da vidimo onda šta ćemo - rekao je Savčić Srni.

Savčić je podsjetio da Srbi ne mogu da dođu u Sarajevu na mjesto stradanja svojih sunarodnika u Dobrovoljačkoj ulici niti mogu u Tuzlu, da postave običnu ploču da bi rekli šta se tu dogodilo.

- Oni su u Višegradu postavili ploču da je to, ne mjesto stradanja, nego genocida, a to nije tačno - napomenuo je Savčić.

On smatra da treba pronaći zajednički jezik da to nisu mjesta niti prilike za provokacije bilo kakve vrste.

Parastos na platou Meokrnje na Vlašiću za 21 srpskog borca koje su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu juče je pokušalo da spriječi stotinjak Bošnjaka, koji su stigli sa ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca, javio je dopisnik Srne.