latinica  ћирилица
14/09/2020 |  09:03 ⇒ 11:49 | Autor: SRNA

Zahvalnost Vladi Srpske za pomoć nerazvijenim opštinama

Načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković zahvalila je Vladi Republike Srpske za 18.900 KM pomoći ovoj lokalnoj zajednici koja će novac iskoristiti za lakše prevazilaženje problema nastalih usljed epidemije virusa korona.
Vlada Srpske - Foto: RTRS
Vlada SrpskeFoto: RTRS

- Svaki vid pomoći budžetu opštine Novo Goražde dobro dođe, posebno u ovo vrijeme kada su prihodi znatno smanjeni i opštini i svim ostalim privrednim subjektima, što se direktno reflektuje na život građana - rekla je Srni Petkovićeva.

Ona je navela da će sredstvima finansirati projekat socioekonomske podrške i osnaživanja stanovništva.

Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić rekao je da je ova opština jedna od rijetkih koja nije imala zaraženih građana od virusa korona, tako da će nastaviti sa mjerama koje su neophodne da ne dođe do virusa i sredstva dobijena od Vlade iskoristiti za bolje funkcionisanje tokom epidemije.

- Za nas je veoma bitna bilo koja pomoć da se prebrodi kriza, a s obzirom na to da su potrebe socijalnih kategorija sve veće ta sredstva ćemo upotrijebiti za kategorije koje se nalaze u veoma teškom stanju - istakao je Karadžić.

On je napomenuo da je opština dobila 23.300 KM i zahvalio Vladi Republike Srpske za pomoć.

- U narednom periodu obilježićemo praznik Mala Gospojina kada očekujemo veliki broj vjernika sa prostora romanijske regije, ali uz poštovanje mjere nadam se da će ova opština ostati bez zaraženih - naveo je Karadžić.

Vlada Republike Srpske u četvrtak, 10. septembra, donijela je odluku o isplati 750.000 KM nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicima lokalne samouprave.