latinica  ћирилица
14/09/2020 |  10:59 | Autor: SRNA

Lazić: Bošnjaci uvrijedili srpske žrtve rata

Predsjednik Republičičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić smatra uvredom srpskih žrtava rata pokušaj Bošnjaka da na platou Vlašića spriječe odavanje pošte ubijenom 21 borcu Vojske Republike Srpske i naglašava da bi vlasti Srpske trebale da se pozabave ovakvim incidentima.
Veljko Lazić - Foto: SRNA
Veljko LazićFoto: SRNA

- Srpski borci su najzaslužniji za odbranu Republike Srpske i niko nema pravo da sprečava da stradalim vojnicima bude odata pošta, a pogotovo Bošnjaci, jer su ih ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu - rekao je Lazić Srni.

Prema njegovim riječima, vlasti Republike Srpske trebale bi da se pozabave ovakvim incidentima, koji podižu nacionalne tenzije, te da za vrijeme obilježavanja stradanja Srba ograniče kretanje Bošnjaka na ovim mjestima.

Lazić je poručio i da Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila nikada neće odustati od namjere da se na području Federacije BiH /FBiH/ obilježe sva mjesta stradanja srpskog naroda.

- Nedopustivo je da se u FBiH porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske ne dozvoljava da postave spomen-ploče na mjestima stradanja, dok se u Republici Srpskoj nikada nije sprečavalo da Bošnjaci i Hrvati obilježe mjesto stradanja svojih boraca - istakao je Lazić.

Parastos na platou Meokrnje, na Vlašiću, za 21 srpskog borca kojeg su ubili pripadnici muslimanskih snaga u proteklom ratu u subotu, 12. septembra, pokušalo je da spriječi stotinjak Bošnjaka, koji su stigli noseći ratne zastave takozvane Armije BiH.

Do većih incidenta nije došlo zbog pribranosti učesnika okupljanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji nisu nasjeli na provokaciju Bošnjaka jer su donijeli ratne zastave na mjesto velikog stradanja srpskih boraca.