latinica  ћирилица
14/09/2020 |  11:24 ⇒ 11:27 | Autor: SRNA

Služen parastos za komandanta Sedmog bataljona Druge posavske brigade

Na mjesnom groblju u Škariću, kod Šamca, služen je parastos komandantu Sedmog bataljona Druge posavske brigade Vojske Republike Srpske Milošu Bogdanoviću, koji je poginuo u Laništima, kod Brčkog, prije 25 godina.
Šamac - sjećanje - Foto: SRNA
Šamac - sjećanjeFoto: SRNA

Vijence su položili porodica Bogdanović, predstavnici opštinske Boračke organizacije i mjesne zajednice Škarić, te predstavnici opštine.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da je Bogdanović dao za slobodu i Republiku Srpsku ono najdragocjenije - svoj život.

- Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su naši borci dali za ono u čemu mi danas uživamo. Moramo sa poštovanjem da ih se sjećamo i odajemo poštu i da brinemo o porodicama poginulih, kao i o preživjelim borcima - rekao je Zoranović.

On je istakao da se, prema odluci Boračke organizacije Republike Srpske, posebni parastosi služe poginulim komandantima, među kojima je Miloš Bogdanović sa ovog područja.

Komandant Miloš Bogdanović poginuo je u 35. godini u Laništima, kod Brčkog, bio je suprug i otac dvoje djece.

Parastosu su, osim porodice poginulog i mještana Škarića, prisustvovali predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović, načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Slobodan Stojić, te načelnik Službe za lokalnoekonomski razvoj Јadranka Đukić.