latinica  ћирилица
14/09/2020 |  12:56 ⇒ 12:56 | Autor: B92

Đoković se oglasio: Domi, Saša, hvala vam (FOTO)

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, čestitao je Dominiku Timu i Aleksandru Zverevu na velikoj borbi u finalu US Opena.

Srpski teniser oglasio se na zvaničnom Instagram nalogu na kojem je poslao poruku mlađim kolegama.

- Ovo je sve što treba da znate o sportu. Poštovanje, uvažavanje i drugarstvo. Bez obzira na rivalstvo između ovih momaka i veliku borbu koju su vodili juče, oni su opet pokazali veliko srce i insipirisali su mnoge tenisere. Hvala vam obojici, Domi i Saša, što stojite čvrsto za vrijednosti za koje se zalažete i što uvijek gledate ono što je najvažnije, a to su ljubav i poštovanje jedan za drugoga - napisao je Đoković.

- Čestitam vam obojici na vašim dostigunućima i na fanstastičnom meču koji ste dali teniskom svijetu - dodao je on.

Dominik Tima pobijedio je u velikom finalu US Opena poslije preokreta i pet setova Sašu Zvereva, čime je došao do prve Grend slem titule.

Đoković je na Otvorenom prvenstvu SAD stao u osmini finala u kojoj je diskvalifikovan jer je nenamjerno pogodio lopticom u vrat linijskog sudiju.

      View this post on Instagram

This is what sport is all about. Respect, appreciation and friendship. Regardless of the rivalry these two guys have and the amazing battle they had yesterday, they still showed big heart and inspired many tennis players. Thank you both Domi and Sasha for standing strong for your character values and seeing always what matters the most - love and respect for each other. Congratulations to both of you for the great achievement and fantastic match you gave to the tennis world. @domithiem @alexzverev123

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Sep 14, 2020 at 3:09am PDT